10 av de 240 bilene på startlisten til Goldagsløpet på Gol i Hallingdal, som er Norges største bilcrossløp, tilhørte medlemmer i NMK Kvinesdal. Klubben var representert i alle bilcrossens tre klasser, samt i rallycross.

– Resultatene var ikke det vi skulle skrive hjem om fra dette løpet. Men var det noe kvindølene sørget for denne gangen, så var det show og publikumsvennlig kjøring, beretter klubbens pressetalskvinne Anne Beth Mål Arntzen.

Markus Solberg hadde noen runder rundt før han til slutt landet på alle fire hjulene igjen. Foto: Anne Beth Mål Arntzen

På taket

Markus Solberg la bilen på taket i første omgang idet han kjørte alternativsporet. Kameratene stod allerede klare da han ankom depotplassen med hjullaster og en noe preget Golf.

Neste runde skulle gå noe bedre, men det eneste som manglet hos Solberg var bremser, ifølge Mål Arntzen.

– Vi snakker NM i hopp – og påfølgende bom stopp, kommenterer hun.

Solberg fikk også med seg en heatseier i tredje omgang, men hadde av naturlige årsaker ikke nok poeng til finalekjøring.

Det var han ikke alene om. For denne gangen nådde ingen av seniorsjåførene til øvre sjikt av resultatlisten – selv om de sørget for en god historie. Solberg fikk en 57. plass. Simen Narvestad ble nummer 40, Pål Vegard Josdal 44, Christian Hunsbedt 56, mens Magnus Simonsen endte på 74. plass.

Hanne Jobine Eriksens bil «Astrix» så ut som den hadde hatt et ublitt møte med Obelix etter at finalen var kjørt. Foto: Anne Beth Mål Arntzen

Nummer 12

Rebecca Hunsbedt var eneste Kvinesdal-representant i dameklassen. Til tross for litt problemer med bilen de to første omgangene, kvalifiserte hun seg til C-finale med fin kjøring. Hun kjørte inn som nummer to og fikk dermed 12. plass.

I juniorklassen deltok honndølene Ingrid Hodne og Sondre Simonsen, samt kvindølen Hanne Jobine Eriksen.

– Det ble C-finalekjøring på kvindølen – og for å fortsette showet som Solberg satte i gang – så la også hun bilen på taket, dog i siste sving, beretter Mål Arntzen.

Eriksen fikk dermed en 15. plass i juniorklassen. Hodne og Simonsen endte som nummer 22. og 27.

Minst motor

Sigurd Erik Egeland som ellers kjører NM i rallycross, stilte i helgen i blandet klasse.

Escorten til Egeland var rallycrossbilen med minst motor, men han klarte likevel å kvalifisere seg for C-finale. Egeland var først ut av starten og holdt ledelsen helt til mål. I B-finalen ble kampen derimot for tøff for «to-literen», og han måtte se seg forbikjørt selv med speedpedalen i bånn. Femteplass i B finalen gav Egeland en 10. plass i rallycrossklassen.