Gylendingen Magnhus Ekhom kjørte inn til en femteplass i A-finalen, mens honndølen Sondre Simonsen hadde også oddsen på sin side fordi to av de øvrige A-finalistene allerede hadde kvalifisert seg. Som en av to B-finalister fikk han med seg landsfinalebillett - etter å ha kjørt seg opp fra C- til B-finale. Han ble til slutt nummer sju.

Dermed er begge NMK Kvinesdal-juniorene klare for landsfinalen som kjøres i Skien 4. august.

NMK Kvinesdals øvrige tre juniorsjåfører havnet denne gangen i nedre sjikt av resultatlisten. Honndølen Ingrid Hodne fikk kjøre C-finale og endte på en 14. plass mens kvindølene Andrea Hamar og Camilla Hunsbedt måtte nøye seg med de tre kvalifiseringsrundene i dette løpet. De endte til slutt på 15. og 17. plass.

Premiepallen i BC SR. Fra venstre: Arnold Falkgjerdet (2. plass), Frode Kallhovd (1. plass) og Mats Bakken, NMK Konsmo (3. plass). Foto: NMK Kvinesdal

Tredjeplass

I damenes egen bilcrossklasse hadde NMK Kvinesdal med Rebecca Hunsbedt. Hun tok ikke mindre enn to bestetider under søndagens løp, henholdsvis i andre- og tredje omgang. Hunsbedt ble nummer tre i mål i damenes A-finale.

To på pallen

I seniorklassen sto den lokale klubbens sjåfører både for pallplasseringer, bilker og “taking” av bilcrossbilene, ifølge klubbens pressetalskvinne Anne Beth Mål Arntzen.

Frode Kallhovd fra Hornnes stod atter en gang øverst på pallen. Han kjørte seg opp fra C-, via B- og til A-finalen. Mer overraskende var det klubbkollega og kamerat Arnold Falkgjerdet tok andreplassen.

– Ifølge Kallhovd var det Falkgjerdet som fortjente heder og ære denne gangen – for til tross for å ha drevet med sporten i en årrekke, så skal dette trolig være hans første A finale – og en velfortjent en som sådan, skriver Arntzen i sin rapport etter løpet.

Nedover resultatlisten finner man flere honndøler - som til tross for å høre til i NMK Kvinesdal, ikke liker å omtales som kvindøler.

Morten Lislevand var også å se i A-finalen, der han tok fjerdeplassen. Jon Olav Hodne kjørte seg fra C- til B-finale og endte på en 9. plass med en Kadett som var noe trykt inn i fronten. Kvindølen Christian Hunsbedt kjørte C-finale og kjørte inn til en 14. plass, mens Pål Vegard Josdal la bilen på taket i kvalifiseringsomgangene og fikk en 18. plass. Gearkassetrøbbel satte en stopper for sistemann i “Evjebataljonen”, noe som resulterte i en 22. plass og én kjørt kvalifiseringsomgang for honndølen Magnus Simonsen.

Sondre Simonsen i sin grønne Opel. Foto: Sondre Simonsen
Arnold Falkgjerdet i front, tett fulgt av klubbkollega Jon Olav Hodne, Westphal og Magnus Simonsen (i den grønne Opelen). Foto: Janne Ottesen

Dobbeltkjør

– Pål Vegard Josdal kjørte forøvrig samme bil under lørdagens bilcrossløp på “Rallebanen” i Bø, hvor han kjørte B-finale og endte på 9. plass. Etter et par timers søvn var det bare å “hive seg rundt” å komme seg nedover til Konsmo for å starte løpet der søndags morgen, rapporterer Mål Arntzen.

Hun og klubben gratulerer alle sammen med vel gjennomførte løp.