I juni møttes ordføreren sammen med rådmannen og folkehelsekoordinator for å drøfte planene for nettopp dette. Nå er det dermed igangsatt arbeid for å forberede det.

Forsamlingen kom frem til at det er ulike ting som må sees på i arbeidet. Blant annet må det utarbeides et driftsopplegg for aktivitetene som skal foregå i samarbeid mellom NMK og Kvinesdal kommune.

Her på NMKs anlegg på Nedre Kvinlog kan det bli et samarbeid om «en plass å vér» for kvindølene. Foto: Malene Sørensen Lundberg

700.000

Det må også skrives kommunestyresak til møtet den 26. september i forbindelse med fordeling av midlene som kommunen vant i 2017 som Årets Trafikksikkerhetskommune. Det innebærer en million kroner til fordeling.

Ifølge møtereferatet ser ordføreren for seg en fordeling hvor «En plass å vér» tildeles cirka 700.000 kroner, og trafikksikkerhetstiltak rundt barnehager og skoler - med fartsdempere og mer, mottar cirka 300.000 kroner. Saken skal fremmes av ordføreren, som er leder for styringsgruppa for «Kjør me ved».

Videre må det lages leieavtale med NMK for bygget og anlegget på deres område. Det må også sørges for at forholdene som må utredes før en igangsettingstillatelse kan gis er utført. Og Vest-Agder Fylkeskommune må involveres i forbindelse med finansiering av «En plass å ver», og det må kalles inn til et møte.

Inkluderes

– Folkehelsekoordinator tar kontakt umiddelbart med leder for NMK, Geir Stølen, for å sette prosessen i gang sammen med dem. Ordfører presiserer at det er viktig at ungdommene i «Kjør med ved» blir tatt med i denne prosessen sammen med NMK, og at deres ønsker kommer frem selv om de ikke kan imøtekommes på alle ønsker, skriver referent Randi K. Larsen i møtereferatet.