Den lokale klubben hadde fire sjåfører til start i det prestisjetunge løpet på Momarken bilbane. Christian Hunsbedt, Magnus Simonsen og Simen Narvestad kjørte i seniorklassen, mens Rebecca Hunsbedt konkurrerte i dameklassen.

Ny girkasse

– Det kan se ut til å ha blitt tradisjon å skifte girkasse i depoet for klubbens førere. Astra’n til Rebecca Hunsbedt ble noe motvillig utover lørdag ettermiddag. Men med litt bedre tid enn hva Hodne hadde forrige helg, så gikk skiftet som smurt! Søndag morgen kunne Hunsbedt kjøre til startplata i en stadig friskere bil, forteller pressetalskvinne Anne Beth Mål Arntzen.

Girkasseskifting på Rebecca Hunsbedts Astra, guttene jobber på mens sjåføren observerer at alt går riktig for seg. Foto: Anne Beth Mål Arntzen
Rebecca Hunsbedt fikk igjen fart på Astra'n med ny girkasse. Foto: Anne Beth Mål Arntzen

Likevel nådde ikke Rebecca Hunsbedt helt opp. Hun tok en tredjeplass i første omgang, en fjerdeplass og en sjetteplass i løpet av lørdagen. I fjerde og siste omgang kjørte hun inn til en tredjeplass.

– Det skulle ikke stå på innsatsen, men 17. plassen totalt holdt akkurat ikke til finalekjøring, beretter Mål Arntzen.

Sørlandsheat: I sin rosa og blå Sierra kjemper Christian Hunsbedt om poenge sammen med to andre sørlendinger. Foto: Anne Beth Mål Arntzen
Magnus Simonsen som vi vanligvis ser i en grønn Opel, hadde for anledningen anskaffet en BMW. Foto: Anne Beth Mål Arntzen

Klubbens beste

Storebror og teamkamerat Christian Hunsbedt begynte med to fjerdeplasser etterfulgt av en femteplass og nok en fjerdeplass. Dermed ble det ingen finalekjøring – og hele familien Hunsbedt fikk bidra i klubbens heiagjeng. Hunsbedt ble til slutt nummer 52 i seniorklassen.

NMK Kvinesdal måtte dermed stole på honndølen Magnus Simonsen og kvindølen Simen Narvestad.

Simonsen representerte så godt som hele poengskalaen i det han kjørte kvalifiseringsrundene med følgende resultater: Andreplass, tredjeplass, fjerdeplass og femteplass. Poengene holdt til semifinale, hvor Simonsen kjørte inn som nummer tre, som videre kvalifiserte til C-finale.

– Til finalene kom også regnet. Action-nivået økte og Simonsen var flere ganger utenfor banen, men reddet seg stadig tilbake. Med tredjeplass i C-finalen og 16. plass sammenlagt, så var det altså honndølen som kom best ut av det denne helgen, sier Anne Beth Mål Arntzen.

Disket

Han kunne imidlertid ha blitt slått av Simen Narvestad, om ikke det hadde klussa seg helt for kvindølen. For Narvestad begynte med en heatseier, etterfulgt av en andreplass og en tredjeplass og avsluttet med en femteplass.

I tredje omgang kjørte Hunsbedt i samme heat og Narvestad ville forbi – sørget for en snurr på Hunsbedt og pådro seg en advarsel.

– Denne skulle få store konsekvenser for søndagen, for Narvestad vant semifinalen og skulle kjørt finale. Det var inntil han ble dømt for ufin kjøring - noe ingen forstår - og pådro seg nok en advarsel – som i sin tur førte til diskvalifikasjon og sisteplass i semifinalen, forteller Mål Arntzen.

Narvestad endte dermed på en skuffende 39. plass.