Det var Kristiansand Automobilklubb som arrangerte «Sommercrossen» på sin hjemmebane i helgen - et todagersløp. NMK Kvinesdal hadde ni sjåfører på startlisten lørdag formiddag. Søndag ettermiddag sto syv av disse i ulike finaler, og tre av dem spant seg helt opp til pallplassering!

– Guttene tok heatseier etter heatseier, et par andreplasser og plasseringer nedover av ymse slag. Jon Olav Hodne rakk til og med å skifte gearkasse mellom fjerde og femte omgang – hvorpå han kjørte inn nok en andreplass, beretter pressetalskvinne Anne Beth Mål Arntzen i NMK Kvinesdal.

Finalistene til NMK Kvinesdal samlet etter løpet. Fra venstre: Jon Olav Hodne (2. plass), Markus Solberg (1. plass), Frode Kallhovd (4. plass) og Arnold Falkgjerdet (8. plass). Foto: Anne Beth Mål Arntzen
Markus Solberg sammen med hunden Balder og Golfen som sikret seieren på Sommercrossen. Foto: Anne Beth Mål Arntzen

Helt til topps

Etter innledende omganger stod tre av sjåførene støtt i A-finalen, og den fjerde i B-finalen med håp om opprykk til klubbkameratene. Det ble en tøff B-finale og Arnold Falkgjerdet kjørte inn som nummer tre, noe som resulterte i en 8. plass.

Til tross for snurringer, glatt banedekke og sørpeføre – så kom Kvinesdal-klubben best ut av den tøffe A-finalen.

Kvindølen Markus Solberg «sladda» over målstreken med honndølen Jon Olav Hodne like bak.

– Kvindølen Markus Solberg «sladda» over målstreken med honndølen Jon Olav Hodne like bak. Frode Kallhovd fikk seg en snurr og to, men klarte likevel å kjøre seg opp til en fjerdeplass, skriver Mål Arntzen i den utsendte pressemeldingen etter løpet.

Kjell Andre Knabenes tok seieren i crosskartklassen 125 ccm, slås det også fast.

Se A-finalen nedenfor

Uheldige

Flere av juniorsjåførene til NMK Kvinesdal var svært uheldige denne helgen.

– Det begynte allerede i første omgang da clutchen i escorten til Magnus Ekhom valgte å takke for seg. Dermed var løpet sluttkjørt for den ellers så driftige gylendingen. Ekhom endte på 21. plass, skriver Mål Arntzen.

Markus Solberg tar en heatseier i femte omgang. Foto: Anne Beth Mål Arntzen
Ut starten: Hanne Jobine Eriksen til venstre i «Qvisten» (lånt for anledningen) kjørte flere heat sammen med klubbkollega Camilla Hunsbedt (bakerst til høyre). Foto: Anne Beth Mål Arntzen

Honndølen Ingrid Hodne kjørte sterkt hele helgen, men det holdt dessverre ikke til finalekjøring denne gangen. Hun ble nummer 21 sammenlagt. Kvinesdalsjentene Camilla Hunsbedt og Hanne Jobine Eriksen derimot – de fikk kjøre sammen i C-finalen. Hunsbedt endte til slutt på en 15 plass og Eriksen vant C-finalen og fikk kjøre litt B-finale.

– Det må også nevnes at bilen til Eriksen var noe redusert etter at femteomgangen brått endte i en jordvoll. Det så lenge lovende ut for Eriksen i B- finalen, likevel valgte bilen å sette kjepper i egne hjul – og takket for seg i siste runde, skriver Anne Beth Mål Arntzen.

Det ble dermed en 10. plass på fjotlandsjenta til slutt.