– Jeg har de siste dagene stått og skrudd på alle tre bilene, så jeg vet ikke om jeg får tid før duellen lørdag på å teste ut bilen på banen, sier 70-åringen.

Gjennom mange år har Homme vært en av ildsjelene i NMK Kvinesdal. Mens sønnen Kai Arne og mange andre har kjørt runde etter runde så fort de har kunnet på banen, har Per Inge Homme sittet i traktoren og sloddet grusdekket for å skape så like forhold som mulig.

Per Inge Homme blir her hyllet av ordfører Per Sverre Kvinlaug på Hommes 70 års dag. 30. juni skal de to, og Kenneth Senland, kjøre mot hverandre under bilcrosstevnet på Kvinlaug motorstadion. Foto: privat

Før 70 årsdagen mente flere at tiden var inne for at ildsjelen endelig skal få muligheten til å kjøre så fort han kan. Uten at Homme senior var klar over det hadde familien sammen med Kenneth Senland satt i gang et lite apparat for å få organisert både bil og eget heat til stevnet 30. juni.

En av personene som måtte overtales til å være med på feiringen av ildsjelen, var ordfører Per Sverre Kvinlaug. Etter det Kvinesdal24 forstår, skal ordføreren ha sagt ja på stedet da han ble spurt om å stille opp i invitasjonsløpet. De tre førerne skal kjøre skal gå over tre runder.

– Jeg har fått tak i en eldre BMW med bakhjulstrekk til løpet. Jeg er så pass gammel at det må jeg ha, ler Homme.