Det var elevene i 5., 6. og 7. klasse - til sammen 28 barn - som gjennomførte ryddedagen. Anledningen var strandryddeuka. Elevene har lært om marin forsøpling, kildesortering og gjenvinning og hvordan man kan bli mer miljøbevisst.

– Vi har tidligere ryddet skoleområdet før søppel, da fikk vi rundt 14 kilo. Torsdag dekket vi områdene Breimoen, Myra, Gonnohølen og Røynestad, opplyser assistent og lærer ved skolen, Evy Katrine Netland.

På skolen ble søppelet kildesortert på en miljøstasjon. Foto: Privat
Stort engasjement blant Vesterdalen-elevene under torsdagens ryddeaksjon.
Tre fulle søppelsekker med plast ble samlet - i tillegg til mye annet rask. Foto: Privat

Fire grupper med sju-åtte elever ble sendt ut med hver sitt kart over området de skulle dekke.

– Elevene viste stort engasjement, til tross for været som til tider var veldig regnfullt. De var ute i halvannen time og kom tilbake til skolen med et lass av alt mulig de hadde funnet, beretter Netland.

Elevene hadde på forhånd en påstand om at det var mest plast de kom til å finne, og det hadde de helt rett i.

– Hele tre fulle søppelsekker med plast ble samlet. Vi hadde laget en miljøstasjon på skolen der elevene skulle sortere alt de hadde funnet. Alt ble tilslutt veid opp, og vekta viste hele 120 kilo!! Vi hadde et mål om 15 kilo, så dette var mye mer en det vi hadde tenkt, forteller Evy Katrine Netland.

– Elevene ønsker å motivere alle til å plukke mer, og hive mindre. Miljøet og naturen er noe vi må passe godt på. «Ingen kan ta alt, men alle kan ta noe», var mottoet for ryddeaksjonen. Vi er superfornøyde med resultatet! avslutter hun.