Den endelige tilsynsrapporten ble nylig journalført i Kvinesdal kommunes postliste - til tross for at den var noen måneder gammel. Tiltakene og manglene er nå utbedret og saken er avsluttet. Enhet for teknisk drift har gjennom 2017 jobbet med å bedre brannsikkerheten med bakgrunn i brannteknisk rapport utarbeidet av Branncon for Vesterdalen skole i 2016.

Brannvesenet påpekte blant annet at det manglet selvlukkende dører mot trapperommet, at det ikke er røykventilasjon i heisen, og at det er feil på branntekniske tegninger.

– Den manglende dør i trapperom er satt i bestilling og vil bli utført innen 01.05.2018, skriver avdelingsingeniør Rolf Arne Ditlefsen, og påpeker samtidig at heisen har røykventilasjon. De branntekniske tegningene er oppdatert og montert i objektet, og den digitale brannboken har også de nyeste tegningene.

Under tilsynet ble det observert flere skap stående i trapperom/korridor, noe brannvesenet mente reduserte fremkommeligheten og brannsikkerheten.

– Enhet for teknisk drift er dels enige med tilsynsmyndighet, og krever at bruker fjerner det ene av kjøleskapene slik at det kun er 2 stk. kjøleskap i rømningsveien. Ved at kjøleskapene opprettholder sin plassering vil rømningsveien fortsatt være større en minimumskravet på 1,16 meter, skriver Ditlefsen.

Til sist mente brannvesenet at den generelle ROS-analysen (risiko-og sårbarhetsanalyse, journ.anm.) ikke var tilfredsstillende.

– Enhet for teknisk drift har utarbeidet en ROS-analyse som skal sammenfalle med brukerne av objektet. Denne må omarbeides mellom bruker og eier slik begge parter har gjennomgått viktige/kritiske momenter eierforholdene/brukerforholdene skal ivareta til en hver tid, sier Ditlefsen, og legger til at ROS-analysen skal ferdigstilles og implementeres i system innen 1. mai.