25.000 kroner kostet den livreddende hjertestarteren. Fredag kveld var det markering av investeringen på Coop-butikken på Storekvina.

Dersom en hjertestarter virkelig skal kunne komme til nytte, så må den være tilgjengelig for flest mulig hele døgnet. Grendelaget har derfor fått på plass en avtale med nærbutikken om at den skal monteres i et varmeisolert skap på veggen ved inngangspartiet til butikken.

– Nils Kloster har lovet å montere dette gratis for oss, forteller Gabrielle Bruli til Kvinesdal24.

Hun og de andre i grendelaget forteller at plasseringen på butikken, like ved togstasjonen på Storekvina, er sentral for alle i bygda. Dessuten er det et poeng at togpersonell vil vite at det er en hjertestarter tilgjengelig på denne togstasjonen.

Betryggende for folk å vite at det er en hjertestarter her hvis behovet skulle oppstå

– Dessuten ligger en svært populær badeplass like i nærheten. Det er betryggende for folk å vite at det er en hjertestarter her hvis behovet skulle oppstå, sier Bruli.

Hun forteller at hjertestarteren dessuten er utstyrt med barneelektroder som gjør det enklere å bruke apparatet riktig på barn.

Grendelaget har god økonomi og har flere ganger investert i ting og utstyr som kommer bygda til gode. De får en årlig sum av Kvinesdal kommune, men hovedinntektene sørger de for selv gjennom den årlige bygdefesten som samler godt over 200 mennesker hver gang.

På denne måten får vi gi noe tilbake til bygda