Lørdag var det duket for seniorenes landsfinale i bilcross. Til tross for flere kvalifiserte var det kun tre sjåfører som tok utfordringen på strak arm. Både klargjøring av «landsfinalebilen» og den lange veien - om lag 100 mil en vei for å kjørt løpet på Verdal Motorsenter i Trøndelag - spilte inn for den lokale deltakelsen.

Depotplassen til NMK Kvinesdal i Verdal. Fra venstre Hondaen til Falkgjerdet, BMW´en til Kallhovd og Hodnes Opel Kadett. Foto: Anne Beth Mål Arntzen

Tre honndøler

NMK Kvinesdals tre representanter er alle bosatt i Evje- og Hornnes kommune og kjører med røde og sorte «dekkomsetningen»-biler. Jon Olav Hodne kjørte som vanlig en Opel Kadett, Frode Kallhovd stilte i velkjent stil med BMW mens Arnold Falkgjerdet hadde gått til innkjøp av en Honda for anledningen.

Med totalt 140 av landets beste bilcrossførere, hadde klubbens tre representanter tidenes rotterace foran seg.

– De mente det ville bli tøft – og troll i ord – for tøft ble det. Resultatmessig dekket guttene store deler av listene, og den som mente han var med som listefyll, var faktisk den som kom best ut av det hele, sier NMK Kvinesdals pressetalskvinne, Anne Beth Mål Arntzen.

Resultatmessig dekket guttene store deler av listene, og den som mente han var med som listefyll, var faktisk den som kom best ut av det hele.

Ett poeng ifra

Jon Olav Hodne hoppet og spratt rundt på banen med en sprettball av en Kadett City. Han begynte dagen med en andreplass. I andre omgang tok han en knallstart, men gjorde en feil som kostet han ledelsen, hvorpå han kjørte inn til en tredjeplass. I tredje og siste omgang gikk han også sterkt, men det endte med nok en andreplass. Han endte bare ett poeng og to plasseringer bak muligheten til finalekjøring.

– Det er så jevnt i øvre sjikt av resultatlisten, at Hodne rett og slett måtte dele en 33. plass med to andre sjåfører, illustrerer Mål Arntzen.

Hondaen til Arnold Falkgjerdet i full fart fremover. Foto: Anne Beth Mål Arntzen

Langt nede

Arnold Falkgjerdet møtte fjorårets vinner i første omgang, og han var ikke god å ta, men Hondaen hang relativt tett på og Falkgjerdet kunne som Hodne begynne dagen med en andreplass.

I andre omgang hadde regnværet nådd Verdal og Falkgjerdet bedrev noe som minnet mer om ballett enn bilcross. Til slutt var det bom stopp og brutt omgang, piruettene ble visstnok for krevende uten vindusviskere ifølge Falkgjerdet selv. I tredje omgang ble det nok en gang tøffe tak og femteplassen var et faktum. Totalt havner Falkgjerdet på en 82. plass.

Frode Kallhovd hadde ukjente problemer med bilen gjennom så godt som hele løpet. Selv med justeringer etter hver omgang, så gikk ikke BMW´n som den skulle. Kallhovd, som vanligvis er å skimte i øvre del av resultatlisten, begynte dagen med en femteplass etterfulgt av to fjerdeplasser. Dette resulterte i en 96. plass totalt.

Frode Kallhovd kjører som oftest BMW, denne gangen av type copé. Foto: Anne Beth Mål Arntzen