Konserten i Sarons Dal-hallen i Kvinesdal holdes lørdag 13. juli - i avslutningshelgen for årets sommerstevne. Dagen før holder Smith konsert på Oase-stevnet i Kongstenhallen i Fredrikstad. Det er disse to konsertene han gjør i Norge denne gangen. Smith kommer til Norge med fullt band og korister fra USA.

ADMINISTRATIV LEDER i Troens Bevis Verdens Evangelisering, Glenn Tønnessen, kan fortelle om en massiv interesse etter at nyheten om bookingen av Smith ble kjent fredag formiddag.

– Det har vært en voldsom respons i dag. Vår medarbeider som har ansvar for Facebook-arrangementet sier han ikke har sett noe liknende som den responsen vi fikk i morgentimene i dag. Interessen er veldig stor for denne konserten, sier Tønnessen.

Klar for konsert i Sarons Dal-hallen lørdag 13. juli: Verdensartisten Michael W. Smith. Foto: Pressebilde

Billetter til konserten ble lagt ut fredag. Ifølge den administrative lederen har den nye konserthallen en kapasitet på 3.000.

– Vi tror det kommer mye folk - og satser på å fylle hallen, sier Glenn Tønnessen.

Vi tror det kommer mye folk - og satser på å fylle hallen.

I SARONS DAL har man jobbet i flere år med å booke Michael W. Smith. I fjor var det veldig nærme. Så nærme at Lister24 skrev at det trolig ville bli konsert med ham.

– Dessverre ble det ikke noe i fjor. Det var ting knyttet til hans nye plateinnspilling som gjorde at det glapp. Men i år har vi lyktes. Og det er vi utrolig glad for, sier Glenn Tønnessen, som kan fortelle at Troens Bevis begynte å jobbe sammen med Oase for å få verdenssangeren til Norge for fem-seks år siden. Det var imidlertid først da en svensk agent tok ballen for et par år siden at det ble fart i sakene.

– Vi tror det er drakraft i Michael. En del på Østlandet vil nok velge å høre ham på Oase, men vi tror at han kan dra publikum fra hele den sørlige delen av Norge - fra Oslo til Bergen, sier den administrative lederen, og fortsetter:

– Hvis en ser tilbake de siste tiårene, er Michael kanskje den aller største kristne artisten.

Hvis en ser tilbake de siste tiårene, er Michael kanskje den aller største kristne artisten.

Interessen for sommerens konsert med Michael W. Smith er allerede enorm. Foto: PRESSEBILDE

MICHAEL W. Smith trenger for mange ingen større presentasjon. Han er kort og godt en av tidenes største kristne sangere. Michael har i årtier produsert og levert musikk som synges de fleste steder i verden. Han har reist verden rundt med utsolgte konsertarenaer.

Under sin imponerende karrière er han æret med tre Grammy Awards, 45 Dove Awards og han har solgt mer enn 15 millioner album!

– Det som også er interessant med ham er at han gjør mye fint humanitært arbeid. Han er også stor i hjemlandet i USA. Han var en av de aller nærmeste både til Billy Graham og tidligere president George W. Bush - og sang derfor i begge disses begravelser i fjor, sier Glenn Tønnessen.

Michael W. Smith gir også tilbake til det globale samfunnet. Sammen med sin venn Bono fra bandet U2 samlet han inn penger for å bekjempe aids i Afrika. Han grunnla også Rocketown, et tilfluktssted som gir håp for unge mennesker i Tennessee (USA). Gjennom Compassion International har han i tillegg hjulpet mer enn 70.000 barn.

I 2018 gav Michael ut et nytt album; «Surrounded». Smith samlet en gruppe lovsangere rundt seg og bandet og gjorde da en intimkonsert. Hans ønske med dette prosjektet er å forene kirken i tilbedelse. «Gud beveger seg nå gjennom sin kirke, og han kaller oss sammen for å være en stemme, ett hjerte, en brud. I hver nasjon, i hver stamme, hver eneste tunge, hver sosial klasse og i alle kirker. Vi kan ha forskjellige historier, forskjellig bakgrunn, med ulike typer sanger, men vi deler alle den samme Ånd av enhet».

Michael W. Smith ble nylig på ny nominert til Grammy.

Glenn Tønnessen ser fram til sommerens konsert.

– Det skal bli utrolig gøy. Og vi håper og tror at vi skal dra masse folk til regionen vår og til Kvinesdal.