– Det vil selvfølgelig komme noen reaksjoner på at det skal spilles skytespill i hallen, men vi tenker sånn at om du reiser rundt på menigheter og prater med ungdommen rundt forbi, har alle en kjennskap til disse spillerne. I stedet for å skape en distanse til det, ønsker vi heller at ungdommen skal få trygge rammer og samles hos oss, sier prosjektleder for Sarons Dal, Per Gunnar Økland.

I stedet for å skape en distanse til det, ønsker vi heller at ungdommen skal få trygge rammer og samles hos oss.

Vurdert

– Så det har vært oppe til vurdering?

– Det har vært snakket om internt, ja. E-sport er en stor greie og på full fart fremover i Norge og vi ser verdien i at ungdommene har en samlingsarena hos oss. Arrangementet er også rusfritt.

Det er AgderLAN som skal stå som arrangerør for GO: Camp 2018 som skal arrangeres 6. til 9. desember. Datatreffet skilter blant annet med den høyeste premiepotten noen sinne på en LAN-turnering i Counter-Strike: GO. Førstepremien er 75.000 kroner.

Per Gunnar Økland ønsker å skape en samlingsarena for ungdommen i konferansesalen i Kvinesdal i desember. Foto: Privat

– Enorm interesse

– Det har blitt en enorm interesse rundt arrangementet etter at dette ble klart. Vi vet at noen av de beste lagene i Norge vurderer å komme til oss. For oss er det uansett viktigst å samle ungdommer fra Mandal til Moi. Vi ønsker en klar lokal profil, sier Økland.

Tanken med å leie ut hallen er også å vise fram konferansesalen.

– Møtehallen skal ikke være kun for Sommerstevnet og religiøse møter. Gjennom å arrangere et LAN viser vi at vi kan ta i mot arrangementer som dette og andre arrangementer til egen hall.

Det er plass til 1.000 spillere på datatreffet som blir Sørlandets største LAN.

– Det er maks. Et realistisk håp er rundt 500–700 deltakere, sier Økland.