Nærmere 150 mennesker deltok på åpningsfesten

– Dette har vært en fantastisk dag med masse gode ord. Vi er kjempefornøyde med dette nye bygget, som er et bygg for fremtiden. Det var på tide med en oppussing av det vi hadde her. Ikke minst det at vi har fått fellesrom som gir oss flere mulighet til aktiviteter for barn, sier pastor Sofia Bruno.

Dette har vært en fantastisk dag med masse gode ord

41 år etter at menigheten Salem flyttet inn i sitt første kirkebygg ved siden av storsalen i Sarons dal, kunne de sist sommer ta i bruk nybygget. Mesteparten av det gamle bygget fra 1977 - 78 er blitt erstattet av et helt nytt og moderne kirkebygg tegnet av arkitekten Jan Willy Jensen.

Slik ser den nye hovedsalen til Kirken i Dalen ut.

Gamle vegger er blitt revet ned, hovedsalen er blitt utvidet ved at en har tatt i bruk rom ved siden av det gamle bygget. Den største forskjellen, som Jensen påpekte, var at en har snudd hovedsalen. Videre er det kommet et nytt rom som kan benyttes til kafé og samlingsrom i forbindelse med møter og Sommerstevnet.

De første tankene om å bygge en ny kirke til erstatning for det gamle bygget ble første gang diskutert i oktober 2013. I mai 2015 mente et flertall i menigheten at tiden var inne for å bygge nytt.

Før Sommerstevnet i juli 2018 kunne medlemmene og tilreisende for første gang ta i bruk nybygget som har fått en prislapp på nærmere ti millioner kroner.

Pastor Sofia Bruno og prosjektleder Torill Haugen takket arkitekt Jan Willy Jensen. Foto: Torrey Enoksen
– Dette har vært en stor dag, sier pastor Sofia Bruno med den nye logoen til Kirken i Dalen. Foto: Torrey Enoksen

Arkitekt Jensen, som har tegnet over 40 kirkebygg for hånd, var mektig imponert over innsatsen som menigheten og samarbeidspartnerne har lagt ned i det omfattende arbeidet.

– Det er viktig å ha brukelige lokaler. Hjemme hos meg har jeg veldig mye verktøy. Verktøy uten en håndverker som kan bruke det er ikke så bra. Det samme kan en si om en håndverker uten verktøy. Dette er et bygg som kan være et verktøy, sa Jensen.

Det er viktig å ha brukelige lokaler

Representanter fra menigheter i Kvinesdal og Flekkefjord gratulerte menigheten med det nye bygget. Det samme gjorde ordfører Per Sverre Kvinlaug, som er imponert over bygget, men poengterte at det er folkene som benytter rommet som er den viktigste ressursen.

Elise Orres tolkning av «Over the Rainbow» sammen med Tor Arne Barøy hørtes bedre ut enn versjonen Eva Cassidy spilte inn for over 15 år siden.

– Med dette bygge gjør dere det mulig å legge til rette for nye aktiviteter i menigheten. Vi som kommune er positive til deres satsing. Kirken i Dalen har vært et sosialt møtested for veldig mange her i Kvinesdal. Dere har lang og gode tradisjoner med tanke på satsing på barn. I sin tid hadde dere et barnehagetilbud. Selv har jeg hatt mange flotte opplevelser i tilknytting til Kirken i Dalen. Ikke minst sang og musikk, sa ordføreren før han overleverte kommunens gave til pastor Bruno.

Kirken i Dalen har vært et sosialt møtested for veldig mange her i Kvinesdal