– Tanken er at arrangementet skal bidra til noe positivt lokalt. Jeg ser at flere og flere er interessert i gaming, og vi ønsker å anerkjenne interessen, forteller Rune Edvardsen fra Kvinesdal i et presseskriv. Han og en gjeng andre dedikerte aktører lanserer derfor GO:Camp, et arrangement de håper blir Sørlandets største datatreff, og det gjennom å gi hallen i Sarons Dal til ungdommens bruk.

– Planen er at vi skal gjennomføre dette to ganger i året, og vi begynner allerede med første samling i desember i år, mener han.

Ungdommen bestemmer

En annen nøkkelperson i prosjektgruppen for tiltaket er Ådne Gyland på 18 år, som tidligere har arrangert datatreff i Kulturhuset i Kvinesdal. Han er veldig takknemlig for at ungdommen har fått så mye frihet til å gjennomføre arrangementet.

– GO:Camp er noe vi ungdommer skal ha et eierforhold til, fordi det er vi som er arrangører, mener han. Gyland setter heller ikke sine ambisjoner for oppmøte lavt.

– Vi har som mål å fylle 1 500 plasser første året, men ambisjonen ligger på mellom 2.000- og 3.000 deltakere, forteller han.

Vi har som mål å fylle 1 500 plasser første året, men ambisjonen ligger på mellom 2.000- og 3.000 deltakere.

Flere workshops

Det blir imidlertid ikke bare gaming, et begrep som beskriver det å spille, da helst elektroniske spill, som er på agendaen for campen.

– Vi vil arrangere workshops innen teknologi, virtual reality, design, film, musikk og foto. Bare her i Kvinesdal har vi mennesker som sitter på en enorm kompetanse innen disse fagfeltene, og jeg mener vi må kunne samles om å gi noe videre, både lokalt og regionalt, fortsetter Edvardsen.

Flere konkurranser

Hovedkonkurransene under datatreffet vil være i spillet CS:GO (Counter-Strike Global Offensive), som er et strategisk flerspill mellom antiterrorister og terrorister. Dette spillet er populært over hele verden og samler titusener på lignende datatreff. I tillegg planlegger de også å arrangere live zombie-apokalypse paintball, utekonserter, bading og cosplay (utkledning/rollespill) på GO:Camp til sommeren.

– Det blir en blanding mellom datatreff, festival og workshops, mener Gyland.

Det blir en blanding mellom datatreff, festival og workshops.

Ordfører er med

Ordfører Per Sverre Kvinlaug var til stede på det aller første møtet hvor forslaget om et datatreff ble luftet. Han stiller seg svært positiv til idéen.

– Jeg synes det er et veldig positivt tiltak som jeg håper vi kan hjelpe til med. I Kvinesdal ønsker vi å være vakre, vennlige og vågale. Det å få på plass et slikt arrangement faller godt innenfor dette slagordet, siteres han på i presseskrivet.

Jeg tror at vi må tørre å ta en sterkere posisjon som en arrangør-kommune.

– Jeg tror at vi må tørre å ta en sterkere posisjon som en arrangør-kommune. Det ser vi jo allerede på Norway Rock og Sommerstevnet i Sarons Dal, mener han.

Trenger partnere

Det eneste prosjektgruppen mangler nå er flere samarbeidspartnere, annet enn ungdommene selv og Sarons Dal.

– Vi ser et behov for at andre skal komme inn å hjelpe til med organisering, innhold og annen relevant informasjon. Vi i Sarons Dal ønsker å hjelpe til med det vi har, men det trengs også spesialister. Derfor stiller vi hele arrangementet til disposisjon for aktører som har erfaring og kompetanse, og som vil lage noe flott for lokalsamfunnet, mener Edvardsen.