Crosskartene er små, det hviner i ørene når de durer forbi og de går fryktelig fort. Kjell Andre Knabenes skal også i år kjøre NM i 125-klassen for crosskart. Og han ser ut til å være i rute med formen. Tredjeplass i «Vårcross» er en bra start.

Allerede førstkommende helg går første NM-runde av stabelen på Gardermoen Motorpark.

– Allerede førstkommende helg går første NM-runde av stabelen på Gardermoen Motorpark. Vi ønsker masse lykke til! uttaler NMK Kvinesdals pressetalskvinne, Anne Beth Mål Arntzen.

Juniorer

I bilcross junior hadde NMK Kvinesdal med seg Magnus Ekhom, Sondre Simonsen og Ingrid Hodne. Alle tre er «første års junior» og selv om de har kjørt trening og blitt kjent med bilene sine gjennom fjorårets sesong, så er det først i år at det er ramme alvoret når de stiller til start.

Ekhom begynte sesongen allerede for to helger siden, og tok da en femteplass under kombiløpet på Hellvik i Egersund. Under helgens «Vårcross» kjørte han seg opp til A-finalen, via B-finalen og endte på pallen med en fin-fin tredjeplass.

Magnus Ekhon kaster blikket i speilet før han legger klampen i bonn ut fra start i helgens «Vårcross». Foto: NMK Kvinesdal
Ingrid Hodne var en tur innom sandfella i "alternativsporet", men hun var raskt tilbake på banen. Foto: NMK Kvinesdal

Simonsen ble kjørt av banen i B-finalen og ble stående i sandfella sammen med sjåføren som sendte ham dit. Det holdt likevel til en sjetteplass. Hodne derimot, endte opp på en 14. plass og var dermed ikke å se i finale denne gangen.

Men hun bidro jammen til god underholdning for de oppmøtte og viste alle at det ikke var tale om å tape mot sandfella

– Men hun bidro jammen til god underholdning for de oppmøtte og viste alle at det ikke var tale om å tape mot sandfella. Ikke bare en gang, men hele to ganger var hun innom for å samle sammen sitt bidrag til årets store innsamlingsaksjon av sand til Evjes O’store sandkasse, opplyser pressetalskvinne Mål Arntzen.

Rebecca Hunsbedt virket til å kose seg i dameklassen under helgens «Vårcross». Foto: NMK Kvinesdal

Andreplass

Rebecca Hunsbedt er ferdig med juniorklassen og har i år tatt steget opp i seniorrekken og har valgt seg inn i dameklassen. Hunsbedt kote seg gjennom hele dagen, for med tre andre konkurrenter er de alle garantert å få kjøre A-finale.

Hun kjørte taktisk smart og lå stabilt i svingene. En ting var sikkert – hun skulle ikke være sist!

– Hunsbedt kjenner banen godt og sparte på kruttet til starten gikk i A-finalen. Hun kjørte taktisk smart og lå stabilt i svingene. En ting var sikkert – hun skulle ikke være sist! kommenterer Mål Arntzen.

Hunsbedt tok andreplassen, like bak Ingrid Rødli fra KAK.

Jon Olav Hodne unngikk støvskyen i denne situasjonen under helgens «Vårcross». Foto: NMK Kvinesdal

I sanden

Det var ikke bare to av juniorsjåførene som var innom sandfellene i helgen. Også seniorsjåførene Frode Kallhovd og Magnus Simonsen bidro med sitt.

Simonsen kjørte sitt første løp i seniorklassen. I B-finalen deiset han inn i siden på klubbkollega Anders Bjærum, før han pent måtte takke for seg og parkere den grønne Opelen på «indre grus-stien» i søndre sving.

Bjærum gav seg ikke, det gjorde heller ikke Jon Olav Hodne – da de begge kjempet om opprykk til A-finalen. Det holdt imidlertid akkurat ikke til A-finale. Med kun ett opprykk ble andreplassen ekstra sur for Hodne.

En i A-finalen

Frode Kallhovd stod igjen som NMK Kvinesdals eneste håp da bilcrossens seniorklasse skulle kjøre A-finale.

– Han stod i femtespor, tok en god start og bestemte seg så for å bidra til nevnte innsamlingsaksjon av sand! Ikke bare under første runde men han var sannelig på vei ut av banen i de to første rundene, beretter Anne Beth Mål Arntzen.

Heldigvis reddet han seg inn igjen og Kallhovd endte til slutt på tredjeplass i sesongens første løp. Jon Olav Hodne ble nummer sju til slutt, Anders Bjærum på niendeplass og Magnus Simonsen på tiendeplass. Arnold Falkgjerdets plassering er usikker, men bilen hans stod i syv steiner like etter start i tredje omgang, ifølge NMK Kvinesdals pressetalskvinne.

EM-deltakelse

NMK Kvinesdal har også hatt førere i aksjon på andre fronter.

Lars Christian Lote Rosland kjører EM i klassen super1600. Første runde i Barcelona endte med en 22. plass. Andre runde ble kjørt i helgen i Portugal, Rosland endte da på en 15. plass sammenlagt.

Hanne Jobine Eriksen stilte til start under «Roppecrossen» lørdag 21. april i Nedre Hallingdal. Eriksen kjørte inn til en sjuendeplass og kvalifiserte dermed til årets til juniorlandsfinale som går i Grenland i august.

Søndag 22. april var det kombiløp på Hellvik i Egersund. I bilcross junior ble Andrea Hamar nummer fire, Magnus Ekhom nummer fem, mens Joakim Pedersen Kongevold endte på en tolvteplass. Andreas Lote Rosland kjørte i klassen bilcross senior, og fikk sammenlagt en 8. plass.