Det var ikke bare «Sørlandsmester’n» som skulle kåres under helgens løp på Konsmo Motorbane. Løpet inngikk som finaleløp i «bilcross.no-cup» samtidig skulle også Kongen, Dronninga, Knekten og RX Kongen av Konsmo Motorbane kåres. De som kjører best gjennom sesongens tre løp på Konsmo blir i så måte tildelt de rojale titlene.

Ledet

Rebecca Hunsbedt ledet kampen om dronning-tittelen med fire poeng og var NMK Kvinesdals eneste representant i dameklassen denne helgen. Punktering og utforkjøring til tross – Hunsbedt stod i A-finalen.

Etter å ha sjekket finaleoppsettet kunne hun allerede kalle seg «Dronninga av Konsmo Motorbane» ettersom at neste dame på listen ikke hadde kvalifisert seg til finalekjøring. Hunsbedt var likevel både spent og vel vitende om at det ville bli en knalltøff A-finale.

«Sandwich»

– Hun havnet bakerst i feltet og fikk ikke med seg hva som skjedde i front, men plutselig fikk hun bilen foran mer eller mindre parkert på panseret før den veltet over på siden, beretter NMK Kvinesdals pressetalskvinne, Anne Beth Mål Arntzen.

Finalen ble derfor rødflagget og måtte kjøres på nytt.

– Det ble uten de tre som var involvert i «sandwichen». Rebecca Hunsbedt fikk med det en femteplass, men kan likevel smykke seg med tittelen: Dronninga av Konsmo Motorbane 2018, sier Mål Arntzen.

Det var denne bobla som skapte hodebry for Judith Rafoss og teamet hennes under Sørlandsmester’n. Foto: Anne Beth Mål Arntzen

Kongen glapp

Før helgens løp ledet Frode Kallhovd fra NMK Kvinesdal «Kongen», men han måtte rett og slett se seg slått av hjemmeføreren Mats Bakken som lå to poeng bak, da det ble en fjerdeplass i A-finalen.

Markus Solberg hadde blant annet et fartsfylt møte med autovernet før han kjørte inn til den sure tredjeplassen i B-finalen. Sur fordi det er to i opprykk til neste finale. Han fikk dermed en 8. plass.

C-finalen til Morten Lislevand fikk en brå stopp da bilen ble stående i autovernet over kulen, dermed ble det en 14. plass til slutt på ham. Anders Bjærum kjørte også inn til en sur tredjeplass, dog i D-finalen og fikk med det 15. plassen.

Tre av seniorsjåførene valgte å bryte løpet allerede etter lørdagens innledende omganger. Jon Olav Hodne ble nummer 33. plass, Judith Rafoss endte på 36. plass og Arnold Falkgjerdet ble nummer 37.

Morten Lislevand på to hjul i et forbikjøringsforsøk mot konkurrent Svein Helge Jansen. Foto: Anne Beth Mål Arntzen
Hanne Jobine Eriksen i fin ledelse ut starten. Foto: Anne Beth Mål Arntzen

Brudd og debut

Juniorsjåføren Hanne Jobine Eriksen kjørte løpet med Opelen «Astrix», som sikret henne klubbmestertittelen forrige helg. Etter lørdagens fire innledende omganger lå Eriksen på en sjetteplass, men under søndagens to innledende runder var hun ikke å se. Det skyldtes bilproblemer, men Eriksen hadde likevel nok poeng til å kjøre B-finalen.

– «Astrix» var tydelig preget etter lørdagens prestasjoner, så Eriksen måtte til slutt bryte B-finalen og fikk dermed en 9. plass, forteller Anne Beth Mål Arntzen.

Pål Vegard Josdal debuterte for øvrig i rallycrossklassen med sin nyinnkjøpte BMW.

– Med vått og sleipt banedekke ble det tilegnelse av en og annen ny erfaring for Josdal, som forøvrig sørget for mye god publikumsunderholdning i sine mange piruetter, sier Mål Arntzen.

Josdal ble til slutt nummer tre i Sørlandsmesterens rallycrossklasse.