Det var under arbeidet med filmen «Kjør me ved» at det kom frem at det ungdommene savnet mest av alt i Kvinesdal var en plass å være hvor de kunne mekke på bil og spinne i lovlige former.

På bakgrunn av dette ønsker nå kommunens politiske ledelse å etablere et samarbeid med NMK Kvinesdal, som har fasiliteter på Nedre Kvinlaug, hvor man sammen ser på mulighetene for å imøtekomme ungdommens ønske om «En plass å ver».

Politisk sak

– Vi må gjøre endel undersøkelser og kartlegging for å finne ut om det lar seg gjøre å bygge der oppe. I løpet av høsten vil byggeplanene komme opp som politisk sak. Her vil videre fremdrift og den økonomiske biter stå sentralt, sier ordfører Per Sverre Kvinlaug.

NMK Kvinesdal har i dag om lag 130 aktive medlemmer, og klubben har fått utarbeidet et tilbud om nytt klubbhus, samt asfaltert plass/ spinneområde.

Sosialt samhold

Klubbhuset vil ha som funksjon at ungdommer skal få skrudd og mekket på egne biler, i tillegg til å ha fokus på sosialt samhold. Det legges opp til at klubbhuset skal ha to verkstedhaller med løftebukker, sakseløftere, dekk-omlegger, avbalanseringsmaskin, samt annet verkstedutstyr. Det er også tegnet inn oppholdsrom med kjøkkenkrok, sofagruppe og TV. Spinneområdet er på 1.00 kvadratmeter, asfaltert og sikret med autovern. Opplysningene kommer frem i prosjektbeskrivelsen som er kalt «En plass å ver».

Finansiering

En tenkt finansiering er å ta 800.000 fra kommunens trafikksikkerhetspris, få støtte på 1,5 millioner fra Fylkesmannen og at NMK Kvinesdal kan få 400.000 i støtte fra Gjensidigestiftelsen.

– Vi skal i dialog med Fylkesmannen for å få til en samarbeidsavtale. Kommende onsdag skal vi også ha møte i en nedsatt styringsgruppe for å se på status for planene. Dette prosjektet er noe ungdommen virkelig vil prioritere, og vi har ønske om å bruke penger fra trafikksikkerhetsprisen på en million kroner, sier ordfører Per Sverre Kvinlaug.