Godkjenningen skjer dog på visse vilkår, som for eksempel at Buheii vindkraftverk skal orientere NVE om viktige eller kritiske faser, når anleggsarbeidet kan starte og når anlegget blir satt i drift.

Det blir videre fremholdt at utbygger skal legge frem en oppdatert status for hvilke tiltak som skal gjennomføres for å begrense skyggekastomfang over anbefalte grenseverdier for NVE, før arbeidet med å montere vindturbiner i planområdet igangsettes.

– Dere skal inkludere forslag til tiltak for å håndtere risikoen for iskast ved ferdsel på stien mellom Falkefjellstøl og Risnes og en vurdering av bruk av lyssignaler i deres oppfølging av konsesjonsvilkår. Det stilles også vilkår som at man skal benytte landskapsfaglig kompetanse ved planleggingen og byggingen av vindkraftverk, som detaljprosjektering av veier, kran-oppstillingsplasser, tomter for bygg, deponi og øvrige inngrep, påpekes det fra NVE.

Sårbare områder

Det blir videre sagt at sårbare områder, eksempelvis naturverdier og kulturminner skal ta spesielt hensyn til.

– Dere skal differensiere inngrepsgrensa slik at sårbare områder, med naturverdier og/ eller kulturminner ivaretas. Kart med differensiert inngrepsgrense og detaljprosjekterte veier og øvrige inngrep skal forelegges NVE før anleggsarbeidene igangsettes, står det.

Når det gjelder opparbeiding av areal i forbindelse med selve vindmøllene skal fokus være å minimere terrenginngrepet, og permanent areal skal ha god landskapstilpasning, ifølge NVE.

– Kryss, veier og hjelpekranplasser skal smales av i forbindelse med istandsetting. Bladfingers og riggplasser anser NVE som midlertidige terrenginngrep som skal tilbakeføres etter anleggsperioden.

Ifølge NVE skal det kun etableres én internvei til turbinpunkt T3. I den forbindelse skal utbygger orientere NVE om hvilken av de to alternativene veitraseene som velges, før anleggsarbeidet med denne veistrekningen igangsettes.

Kryss, veier og hjelpekranplasser skal smales av i forbindelse med istandsetting.

Forelegge tegninger

– Buheii vindkraftverk skal forelegge NVE detaljerte tegninger av kran-oppstillingsplassene før arbeidet med den enkelte oppstillingsplass igangsettes. Før arbeid med eventuelle deponi og sidetak igangsettes skal dere utarbeide en plan for etablering og istandsetting. Planen skal forelegges grunneiere og kommunen, og godkjennes av NVE før arbeidet starter, konkretiseres det fra NVE.

Angående problematikken rundt hønsehauk-lokaliteter, så skal de kartlegges i et tilstrekkelig bredt belte langs adkomsvei, slik at reirlokaliteter kan ivaretas i hekktiden.

– Hver vår må det foretas en supplerende undersøkelse for å få verifisert bruken av eventuelle lokaliteter som registreres. Dersom hekking påvises, skal dere vurdere behovet for avbøtende tiltak ved gjennomføringen av anleggsarbeidet, skriver NVE og fortsetter:

Dersom hekking påvises, skal dere vurdere behovet for avbøtende tiltak ved gjennomføringen av anleggsarbeidet.

– Dere skal forelegge resultatene fra kartleggingene, både av hønsehauk, hubro og kongeørn, og forslag til eventuelle avbøtende tiltak og restriksjoner i anleggsarbeidet, for NVE.