Les også de tilhørende sakene:

– Som konsesjonsmyndighet er det vår oppgave å meddele konsesjon til energianlegg dersom vi vurderer fordelene for allmenne og private interesser til å være større enn ulempene. Vår saksbehandling følger gjeldende lover og forskrifter, og inneholder blant annet en vurdering av tiltaket etter naturmangfoldloven § 8-12, fremholdes det fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

NVE opplyser dessuten at de ga konsesjon for Buheii vindkraftverk i 2015.

– Vedtaket ble påklaget av blant andre Helge B. Risnes. Olje- og energidepartementet (OED) stadfestet konsesjonen i 2017, skriver NVE og fortsetter:

– OED har gitt NVE beskjed om å avvente behandlingen av nye meldinger eller søknader om å bygge vindkraft, og vi behandler derfor for tiden kun saker som gjelder oppfølging av gjeldende vindkraftkonsesjoner som allerede er meddelt. Buheii vindkraftverk er en av disse, hvor det i den gjeldende konsesjonen er vilkår om at konsesjonæren må lage en detaljplan og en miljø-, transport- og anleggsplan (MTA). NVE er ansvarlig myndighet for oppfølging av konsesjonsvilkår, og skal behandle de planene vi mottar. Vi har derfor behandlet MTA for Buheii vindkraftverk i tråd med gjeldende regler for vår saksbehandling.

Vi behandler derfor for tiden kun saker som gjelder oppfølging av gjeldende vindkraftkonsesjoner som allerede er meddelt.

NVE vil videre bemerke at de ikke har noen egeninteresse av å meddele vindkraftkonsesjoner.

– Vi har respekt for at mange utbyggingssaker er konfliktfylte og at det er ulike meninger om konsesjon bør meddeles eller ikke. Kommunen er en viktig part i alle konsesjonssaker, og blir hørt ved flere anledninger i prosessen. I denne saken har kommunen uttalt seg positiv til at det ble gitt konsesjon, og til behandlingen av MTA-planen, blir det påpekt.