– Siden vilkårene i kommuneloven § 39 a vurderes å være tilstede, har rådmannen igangsatt arbeidet med å forberede sak til behandling. Her kan det nevnes at det blir innhentet juridisk vurdering i forhold til hvorvidt en eventuell ny høringsuttalelse fra Kvinesdal kommune, kan få konsekvenser for kommunen, for eksempel økonomisk erstatningsansvar, står det å lese i sakspapirene i forkant av kommunestyremøtet 16. oktober.

Videre står det at: – Det følger av kommuneloven § 39 a at kommunestyret selv plikter å ta stilling til innbyggerforslag som tilfredsstiller vilkårene. Av tidsmessige årsaker vil derfor saken bli fremlagt direkte til kommunestyrets møte 20. november. Det vil si at innbyggerforslaget vil bli gjenstand for realitetsbehandling på dette tidspunktet.

Denne saken kom opp under åpen post på kommunestyremøtet 25. september i forbindelse med svar på spørsmål fra representanten Linn Anita Reppen Egeland (Frp) om gitt dispensasjon til Buheii vindkraftverk. Ordførerer Per Sverre Kvinlaug viste da til at kommunen hadde mottatt innbyggerforslag fra «Bevar Heiane».

For å få dette på plass var det tre vilkår som måtte innfris. For det første at det gjelder kommunens virksomhet i vid forstand. For det andre at minst to prosent av innbyggerne, eller 300 underskrifter står bak. For det tredje kunne det ikke fremmes forslag som har samme innhold som en sak som har vært behandlet av kommunestyret i løpet av valgperioden.