Les også de tilhørende sakene:

Møtet kom i stand på oppfordring fra Gudmund Sydness, prosjektleder for Buheii, som ønsket å orientere om arbeidet i prosjektet. Foreløpig var statusen da (15. oktober journ.anm) at MTA‐planen ennå ikke var ferdig behandlet av NVE, avtaler med grunneierne var snart på plass. Spørsmålet om ekspropriasjon/skjønn var blitt rettslig avklart og det fremkom at det jobbes med å avklare investeringsbeslutning. Arbeidet med kartforretning var startet opp, ble det også opplyst om. Ordfører Per Sverre Kvinlaug orienterte om at det var kommet et innbyggerforslag som skal behandles i kommunestyret i novembermøtet.

– Kommunen er videre opptatt av hvordan innspillene til MTA‐planen blir ivaretatt og Sydness skulle sende over informasjon om hvordan de har tenkt å løse de ulike punktene. Kommunen oppfordret til å planlegge hva som kreves av tiltak for transporten fra Kleven brygge til Buheii, fremkommer det i notat fra møtet.

Det ble videre nevnt at Tonstad vindkraftverk har gjort flere midlertidige tiltak langs veien som Buheii vil kunne dra nytte av.

– Her bør det gjøres avklaringer både med Tonstad vindkraftverk, vegvesenet og kommunen, står det å lese videre. Noen av tiltakene når det gjelder avklaringer mellom Kvinesdal kommune og Buheii Vindkraft AS er allerede gjennomført av andre parter og kommunen mener derfor det vil være aktuelt å se på om det er andre tiltak som skal gjennomføres. Dette skulle man komme tilbake til ...