Stevnesjef i Sarons Dal, Sten Sørensen, har gledet seg stort til åpningen av årets sommerstevne. I tillegg til åpning av den nye møtehallen til misjonsorganisasjonen Troens Bevis Verden Evangelisering, så lå det en ekstra overraskelse på lur.

På storskjermen i møtehallen dukket selveste statsminister Erna Solberg opp. Hun kom med en videohilsen til de oppmøtte på åpningsmøtet i Sarons Dal.

– Jeg kontaktet statsministerens kontor og inviterte statsministeren til åpningsmøtet av sommerstevnet. Hun beklaget at hun var opptatt denne dagen. Siden hun ikke kunne komme, sendte hun en videohilsen slik at hun likevel er «til stede», sier Sørensen.

Han forteller at de er veldig glade og takknemlige for at hun gjorde det.

– Å oppleve en hilsen fra nest høyeste hold er en stor ære for oss, sier Sørensen og viser til Gud som aller høyeste hold.

Stevnesjef Sten Sørensen er veldig glad for videohilsen fra statsminister Erna Solberg. Her er han høyt over bakken fremfor den nye møtehallen i Sarons Dal. Foto: Camilla Klungland Ousdal
Sten Sørensen møtte statsminister Erna Solberg i forbindelse med sommerstevnet for to år siden. Foto: Jan Ivar Vik

Ønsker et samfunnsrelevant stevne

Sørensen tror det er et par grunner til at statsministeren ville sende en slik videohilsen.

– For det første fordi vi driver med misjonsarbeidet. Vi er opptatt av og bryr oss om andre mennesker. For det andre så vet hun at det kommer nesten tusen barn hertil denne uken, og at barna har en sentral plass under stevnet, sier han.

Sørensen forteller at de ønsker et samfunnsrelevant stevne.

– Aril Edvardsen var en samfunnsaktør, og Rune Edvardsen har fulgt opp dette ved å bygge broer i det politiske Norge, sier Sørensen.

Stevnesjefen understreker at de ikke ønsker å være knyttet til et politisk parti, men sier at statsministeren er alle sin statsminister.

– Det kjennetegner Sarons Dal å ha et godt forhold til det politiske Norge. Et godt samfunn er godt for alle, og hvis kristne kan gjøre en jobb med dette så er det bra, sier han.

Sørensen viser den nye møtehallen med 2700 faste stoler. Foto: Camilla Klungland Ousdal

– Et løft for generasjoner fremover

Sørensen har gledet seg stort til årets sommerstevne.

– Det har vært 17. mai og jul på samme tid i en uke nå, sier han.

Han er begeistret for den nye møtehallen og ser frem til at besøkende får oppleve den. Sørensen forteller at det blir den største konferansehallen mellom Stavanger og Tønsberg med 2700 faste stoler.

– Det er et løft for generasjoner fremover. Vi har lagt rammene for de som er barn i dag. Når de vokser opp, så kan se at de som bygde dette hadde troen på dem og på fremtiden, sier han.

Ombyggingen er finansiert av støttespillere og lån. Stevnesjefen forteller at de hadde en egenkapital på bortimot tre millioner til ombyggingen. Egenkapitalen kom hovedsakelig fra innsamlinger og gaver. De fikk blant annet 1,4 millioner fra Kvinesdal kommune. I tillegg har de nå et lån på omtrent 25 millioner.

Han sier at ombyggingen har gjort en 40 år gammel hall til en moderne møtehall.

– Om et tilsvarende bygg skulle vært bygget fra bunnen, ville prislappen kommet på mer enn 150 millioner. Så det er store verdier i hallen, sier Sørensen.

Jan Terje Eftestøl (t.v.), her med Sørensen (t.h.) er driftsleder for BRG som er hovedentreprenør for ombyggingen av møtehallen. Foto: Camilla Klungland Ousdal