Om man spaserer gjennom Sarons Dal en formiddag under sommerstevnet, så kan man ikke unngå å møte på barn som morer seg med forskjellige aktiviteter. Skumparty, hoppeslott, vannsklie, ansiktsmaling, utkledning i kostymer og lek med såpebobler er blant noe av det barna kan være med på.

Silje Kvinlaug (7) og Erik Johansen (8) syns begge at det er veldig gøy i Sarons Dal.

– Sklia er gøyest, forteller Erik entusiastisk.

– Det er gøy med alle lekene. Det er gøy når man blir eldre og kommer på nye planeter, for da er det nye leker, sier Silje.

OPPLEGGET FOR barn og unge i Sarons Dal er delt opp i «planeter». Det er en fem dagers leir med inndelinger hvor de forskjellige planetene har aktiviteter tilpasset sin aldersgruppe.

Både Erik og Silje har vært med i planetene i Sarons Dal siden de var gamle nok til det.

– Jeg har vært med helst siden mamma meldte meg på første gang jeg var gammel nok. Men jeg har vært i Sarons Dal siden jeg var i magen til mamma, sier Silje.

INNE I RESEPSJONEN har både planetsjef, Vanja Haltorp, og medarbeideransvarlig, Cecilie Nyland, mye å gjøre i den travle tiden under sommerstevnet.

– Vi er opptatt av at hvert barn og ungdom blir ivaretatt. Alle får hver sin leder som følger dem opp, og slik opplever de trygghet. Planetlederne våre må kunne være med hele uken, sier Nyland.

Barna er med i planetene hele uken. Det er ikke mulig for barn å bli med på aktivitetene til planetene en enkelt dag.

– Det er ingen festival, men en leir, sier Haltorp.

Vanja Haltorp (t.v.) er planetsjef, og Cecilie Nyland (t.h.) er medarbeideransvarlig i Sarons Dal. De forteller om et stort fokus på barn og unge under sommerstevnet. Foto: Camilla Klungland Ousdal

Nyland forteller at barna blir prioritert i Sarons Dal.

– Rune Edvardsen sier at barne- og ungdomsarbeidet er det viktigste vi gjør her. Hvert år spør han om det er noe ledelsen kan gjøre for å tilrettelegge for planetene, sier hun.

Hun sier at Sarons Dal var en av de første stevnene til å sette stort fokus på barna.

– For at stevner skal bestå, så må vi satse på barn og unge. Mange stevner har mye bra ungdomsarbeid i dag, forteller Nyland.

Teodor Edland (t.v.) og Ingrid Elise Lohne morer seg med å lage såpebobler i Sarons Dal. Foto: Camilla Klungland Ousdal

MANGE BARN har vært i Sarons Dal i flere år. Nyland sier at de gleder seg til å komme tilbake hver sommer.

– Det er barn som nesten er født her. De har sterk identitet knyttet til stedet. Foreldre sier at de ikke kan reise andre steder om sommeren fordi barna vil til Sarons Dal, sier Nyland.

Håkon Ugland Mæland fikk skikkelig god fart ned vannsklia. Foto: Camilla Klungland Ousdal

I tillegg til moro og lek, så er det stort fokus på møtene.

– Det viktigste for oss er møtene. Aktivitetene er en god bonus, sier Haltorp.

– Vi tror barna trenger begge deler. Både å få sitte i møter med lovsang, og å kunne være sosial og få venner. Det skal være den gøyeste uke om sommeren, sier Nyland.

PLANETENE har også møter om kveldene.

– Barnas møter om kvelden gir foreldrene mulighet til å gå på kveldsmøtet. Vi kaller kveldsmøtet for «voksenparkering inni hallen» slik at vi kan gå det gøy på møter, sier Nyland.

De forteller at arbeidet rundt stevnet er basert på frivillighet.

– Vi kunne ikke klart dette uten frivillighet. Vårt motto er at vi» gir en uke til misjonen». Det er bra dugnadsinnsats her, sier Nyland.

Barna syns det var moro med skumparty. Foto: Camilla Klungland Ousdal