Trine Rein holder akustisk konsert på Bryggerhuset i Kvinesdal lørdag 1. september. Foto: PRESSEBILDE

Etter mange år på veien med fullt band, store scener og kraftfulle lydbilder, velger Trine Rein å strippe konserten sin helt ned ved å tilby en akustisk kveld med kun seg selv og én musiker på laget!

– En sånn setting krever både mot og stemmeprakt, begge egenskaper som denne artisten definitivt står inne for, mener Bryggerhusets Svein Stokkeland, som ser fram til lørdagens konsert med glede og forventning.

En sånn setting krever både mot og stemmeprakt.

TRINE Rein er kjent for å by på gode historier fra både livet og karrieren sin, og sper gjerne på med noen humoristiske betraktninger underveis.

– Hun står med begge bena godt plantet i bakken, og gir publikum nærmest en følelse av å treffe en gammel venn under konserten sin, skriver Stokkeland i en utsendt pressemelding.

– Dette er en konsert man blir i godt humør av samtidig som at man får en fantastisk variert musikalsk opplevelse fra en erfaren, rutinert og ikke minst, dyktig artist, legger han til.

DET ER 25 ÅR siden Trine Rein gav ut sitt første soloalbum «Finders Keepers». Hun fikk en pangstart på karrieren hvor albumet nådde 1 plass på VG-lista topp 40, solgte til 3 x platina og med 23 uker på listen. Albumet sørget også for Spellemannpris som årets nykommer.

Rein ble også populær i Japan, hvor nesten to tredeler av totalt ca. 600 000 eksemplarer av det første albumet ble solgt.

Trine Rein, som faktisk er en av få norske artister som har solgt over en million album, beskrives en opplevelse på scenen.

DE SISTE ÅRENE har Trine Rein vunnet NRKs The Hit 2014. Og hun kom til finalen i NRKs Stjernekamp i 2015,

Hun har også gjennomført omfattende turnéer med nær 100 konserter i året.. I seks år har hun dessuten gjort stor suksess med utsolgte hus på hennes årlige juleturnéer. Hun har gjestet Lister-regionen flere ganger de siste årene. Både publikum i Lyngdal kulturhus, Lyngdal kirke, Flekkefjord kultursenter, Spira og Vestheim i Lista fly- og næringspark har nytt godt av hennes musikalske tilstedeværelse.

Trine Rein deltok i Norsk Melodi Grand Prix i 2006 og 2007. I 2009 deltok hun i Zebra Grand Prix på TV2 Zebra, hvor hun sammen med lagkamerat Jan Erik Larssen kom på førsteplass.

De siste årene er hun også profilert på kjendisfronten gjennom sitt ekteskap med eventyreren Lars Monsen.