Kvinesdal kommune mottok melding om at på Bryggerhusets Facebook-side skulle det være bilder som kan oppfattes i å være i strid med reklamereglene etter Alkoholloven.

Saken ble dermed oversendt til Securitas AS for vurdering, som kom med konklusjon om at bildene er i strid med alkohollovens bestemmelser om alkohol.

– Kan virke vel drøyt

Deretter ble saken videresendt til Bryggerhuset Restaurant & Terrasse AS - for anledning til kommentar og innspill, før kommunen konkluderer.

Bryggerhuset la seg flate i sitt svar:

– Dette tar vi tak i og fjerner fra siden så fort som mulig. Bildene er tatt ut fra sammenheng i forskjellige settinger, men ser jo at når dere sender de slik at det kan virke vel drøyt. Bryggerhuset beklager dette på det sterkeste, og vi garanterer at slike bilder eller lignende aldri mer kommer i regi av Bryggerhuset på trykk slik at vi overtrår reklameloven og alkoholloven, forsikret daglig leder Geir Inge Sirnes.

Foreslår en prikk

Nå har rådmannen i sin vurdering av saken (som kan leses i faktaboksen), fremmet forslag om å tildele restauranten en prikk for brudd på reklameforbudet i alkoholloven, jamfør alkohollovens § 9-2, og kapittel 14 i alkoholforskriften.

Saken skal opp i formannskapet den 20. juni, og kommunestyret den 27. juni.