– Jeg fikk tilsendt bildene fra andre, og jeg valgte å gå ned på kommunen og vise dem de aktuelle bildene. Mitt spørsmål var om dette er lovlig og om jeg kunne reklamere på samme måte. Jeg ønsket aldri å lage noe sak ut av dette, sier Terje Galdal til Lister.

Kommunen mente dette var ulovlige bilder, og sendte saken videre til Securitas. Saken endte med at Bryggerhuset ble gitt prikk av kommunen for brudd på alkoholloven.

Ville vite grensen

– Jeg var ikke ute etter å anmelde en konkurrent; jeg ønsket kun å få vite hvor grensen går når det gjelder alkoholreklame. Slik jeg ser det har jeg ikke gjort noe galt. Jeg står for det jeg har gjort, sier Terje Galdal, som understreker at han ønsker å ha et godt forhold til Bryggerhuset.

Slik jeg ser det har jeg ikke gjort noe galt. Jeg står for det jeg har gjort.

– Vi har bruk for hverandre. Kvinesdal har behov for flere utesteder, så folk kan komme til bygda og kose seg på en pub-til-pub runde. Jeg ser ikke på Bryggerhuset som en konkurrent, men som et supplement til bransjen vi begge driver i, Terje Galdal.

Geir Inge Sirnes på Bryggerhuset ønsker ikke å kommentere saken ytterligere. Han vil ha ro. Foto: Mona Wikøren

Vil ha ro

Daglig leder Geir Inge Sirnes på Bryggerhuset sier han har registrert hvem som har vist kommunen de aktuelle bildene, men ønsker ikke å kommentere saken ytterligere. Han ønsker ro om saken.

Kvinesdal24 har tidligere skrevet at Geir Inge Sirnes reagerte sterkt på saken og forklarte at bildene var sendt fra hans private Snapchat-konto til en lukket vennegruppe. Han var overbevist om at en konkurrent hadde sett bildene som en av Sirnes venner hadde tilgang på, for deretter å fotografere dem med hensikt å sverte ham og Bryggerhuset.

Bryggerhuset styre skrev brev til kommunen og ba om innsyn i hvem som hadde fremmet klagen. Nylig kom svaret fra servicekonsulent Kari Bruli i Kvinesdal kommune. Bildene var levert av Harvest-eier Terje Galdal.

– Anklagene går etter vår mening helt klart direkte på person, da flere av bildene det vises til kommer fra en privat konto i SnapChat og ikke fra Bryggerhuset Restaurant & Terrasse A/s sine offentlige media, og av den grunn vil vi vurdere å forfølge dette rettslig, skrev styreleder Freddy Vik nylig i en e-post til kommunen.