Nylig ble Bryggerhuset gitt en prikk av kommunen for brudd på alkoholloven. Det baserte seg på en melding kommunen hadde mottatt med bilder av alkohol som var publisert på sosiale medier.

I etterkant har det kommet nye bilder til kommunen, som gir daglig leder ved Bryggerhuset anledning til å kommentere før vedtak tas.

Daglig leder Geir Inge Sirnes ved Bryggerhuset er overbevist om at det er en konkurrent som vil ham til livs, som har sendt inn bildene til kommunen. Foto: Malene Sørensen Lundberg

– Dårlig gjort

Daglig leder Geir Inge Sirnes reagerer sterkt på situasjonen. Han forklarer at bildene er sendt fra hans private Snapchat-konto til en lukket gruppe venner.

Han er overbevist om at en konkurrent har sett bildene som en av Sirnes Snapchat-venner har tilgang på, for så å fotografere dem med hensikt å sverte ham og Bryggerhuset.

– Man trenger ikke alltid å være enig i ting man gjør og sier, men å gå til det steget synes jeg er veldig dårlig gjort, sier Sirnes, som ikke vil ut med hvem han mistenker står bak meldingen.

– Det har ikke vært ondt blod mellom meg og konkurrenten, men det har vært uenigheter om hvordan ting skal gjøres. For vi har snakket med noen konkurrenter om å gjøre ting sammen, som de ikke har vært enige om. Men det å gå til det steget at man finner bilder på private medie-kontoer, det er å dra den litt for langt synes jeg.

Han synes det er trist å tenke på at dette har blitt en sak som vil følge ham resten av livet.

– Hvis jeg skulle slutte her og gjøre noe annet en dag, vil de kunne søke opp ting og tenke «det er han ja, han hadde prikker». Jeg vil ikke ha det på meg, derfor er jeg skuffet.

Privatbilder

Han understreker at dette er bilder han har tatt privat, blant annet hvor han koser seg i kveldssolen på Bryggerhuset. Han synes derfor det er svært urettferdig at han blir beskyldt for reklamebrudd etter alkoholloven.

– Og så leser jeg da andre plasser om festivaler rundt om i landet som går ut med hvilken brygger som kommer og hvilken øl han har med seg og så videre. Og det er ingen reprimande for den typen arrangement. Så at det skal gå så hardt utover meg bare fordi noen vil meg til livs... Jeg kunne sikkert fått strengere straff også om jeg hadde gjort dette med overlegg, men dette er ikke noe jeg har gjort for å reklamere for plassen. Jeg koser meg, akkurat som om du skulle vært ute med noen venninner og tok et bilde av at dere koste dere med vin. Derfor har jeg blitt irritert på hele settingen.

Dette er et av flere bilder som er påklaget etter alkohollovens reklameregler. Foto: Postlista, Kvinesdal kommune
Dette er et av flere bilder som er påklaget etter alkohollovens reklameregler. Foto: Postlista, Kvinesdal kommune

– Heksejakt

Ovenfor Kvinesdal24 understreker Sirnes at hans frustrasjon slettes ikke er rettet mot kommunen. Han har forståelse for at kommunen må ta slike meldinger på alvor.

– Jeg har alltid hatt et godt forhold til kommunen og har stor tro på at de vil ta riktig avgjørelse her.

I sitt tilsvar til kommunen skriver han at han har drevet med dette yrket i 25 år uten en eneste anmerkning. Han påpeker å være godt kjent med lovverket, og viser til at han selv har bidratt med å arrangere kurs for andre utesteder når det gjelder alkoholloven.

– Dette er en heksejakt fra «noen» som vil meg som person til livs, på grunn av egen vinning, skrev han blant annet i tilsvaret.

– Jeg ser ikke det store traumet folk skal få av dette her, sier han til Kvinesdal24.

Ifølge Sirnes har styret i Bryggerhuset konkludert med at de skal kreve innsyn for å finne ut hvem som har meldt fra til kommunen med hans bilder.