– Come on everyone! Get out of that tent, ropte Thompsen mot de flere hundre som var samlet i det store partyteltet Bryggerhuset i Kvinesdal hadde satt opp i anledning Bryggerhusfestivalen i Elvevegen lørdag og søndag.

Chris Thompsen var forgrunnsfigur i Manfred Mann, og serverte flere av klassikerne fra 1970- og 80-tallet. Dessverre var ikke alle publikummerne like interessert i å lytte til det han hadde å servere.
- Get out of that tent! ropte Chris Thompsens til publikum i Kvinesdal.

SELV MED HITS som «Billy´s on the road» og «Blinded by the Light», var det ikke nok til at kvindølene gikk bananas foran scenen. For dessverre var det ikke blodfansen til en av rockens store figurer gjennom 1970- og 80-tallet som hadde møtte opp i Liknes til tidenes fjerde Bryggerhusfestival lørdag kveld.

Bare noen få av de rundt 700 personene som hadde møtt frem til årets store fest i sentrum inntok plassen mellom scenen og miksepulten.

Chris Thompsen var forgrunnsfigur i Manfred Mann, og serverte flere av klassikerne fra 1970- og 80-tallet. Dessverre var ikke alle publikummerne like interessert i å lytte til det han hadde å servere.
Hjemmepublikumet heiet på «Heltane» som serverte høy allsangfaktor.

De som var ekte musikkjennere og kunne sin rockehistorie, det vil si de som var ungdom på 1970- og 80-tallet, fikk et tilbakeblikk i rockens historie som de vil ha med seg lenge.

Selv om stemmen er blitt preget gjennom flere tiår på scenen, leverte Thompsen sakene.

Hjemmepublikumet heiet på «Heltane» som serverte høy allsangfaktor.
Låtskriver og vokalist Øystein Øye i «Heltan»

DE ALLER FLESTE publikummerne i alderen 20 til 60 år var imidlertid mest opptatt av de lokale «Heltan». For aller første gang siden 1995, da de ga ut sin første og til nå eneste cd, sto de på scenen på hjemmebane. Anført av låtskriver Øyvind Øye og Kjell «Kelly» Åmodt, sikret de høy partyfaktor fra første øyeblikk

Allerede da de første tonene av sangen «Gjør som de vil» traff det forventningsfulle publikumet, var de klare til å svare med allsang, dans og løyer.

Anne Grete Hoveland Øksendal og Birgit Carlsen storkoste seg på festivalen.
«Heltan» spilte sammen for første gang på mange år under helgens festival. Det slo an.

Men det var ikke bare egne låter det ni mann store bandet presenterte, de serverte også egne versjoner av Bob Marleys «No woman, no cry», som fikk raggaefoten til å svinge i takten.

Tempoet ble skrudd opp enda mer da de presenterte sin versjon av Stavangerkameratenes «Bare så du veit det». Dersom det tilfeldigvis sto noen oppe på Utsikten akkurat da, ville de trolig hørt allsangen overdøve musikerne.

Dette var gøy! Jeg lover at «Heltan» vil opptre igjen, og at dette ikke var en engangs opplevelse

Og da de endelig dro i gang sin hyllest til Kvinesdal, var kvelden sikret.

– Dette var gøy! Jeg lover at «Heltan» vil opptre igjen, og at dette ikke var en engangs opplevelse, sa «Kelly» til avisen etter showet.

De lot ikke sjansen til en svingom tilø «Heltane» går fra seg.
Stemningen blant de nærmere 700 menneskene i teltet som var satt opp utenfor Bryggerhuset var stor.

FESTIVALSJEF Ola Stokkeland var gjennom kvelden bare et stort smil. Ikke minst gledet han seg over at 700 mennesker hadde kjøpt billetter til lørdagens show.

– Det er fjerde gang festivalen arrangeres, men i år var det første gang den ble holdt over to dager. Det var litt færre folk fredag enn på lørdag, men da var musikken nok litt mer rocka. Vi er kjempefornøyde. Folk har storkost seg, sier Stokkeland.

Vi er kjempefornøyde. Folk har storkost seg

Allsangfaktoren var meget høy da Kvinesdals egne «Heltane» kjørte showet i Liknes lørdag kveld.