Det sier styrer i Feda barnehage, Ragnhild Brekka. Hun gjør seg til talsperson for alle sine kolleger når hun forteller om en god oppstart etter korona-karantenen i barnehagene.

– Utrolig fint

– Oppstarten har gått utrolig fint i alle barnehagene. Og, for noen av oss har det kommet to stykker frivillig fra Frivillighetssentralen, og smurt lunsj. Ungene syns det var stas. Tenk hvor heldige vi er! Stor takk til dem! sier Brekka.

Hun kan rapportere om spente og glade barn, som har vært superklare for å komme til alle barnehagene i Kvinesdal igjen.

Åmotsmarka barnehage gikk på tur første dag etter karantenen. Naturbarnehagen dro til Botnan. Foto: Privat
Barn fra Åmotsmarka barnehage på tur. Eventyrstien var populær. Foto: Privat
På tur i Eventyrstien. Ungene i naturbarnehagen Åmotsmarka barnehage storkoste seg. Foto: Privat

– En gutt på 4 år, hoppet gladelig opp og ned, og mor fortalte at han hadde hatt nedtelling siden forrige tirsdag, og endelig var dagen kommet. «Jeg er så glad i dere voksen og barn» - sa han med glede i stemmen, forteller Brekka.

Det har bare vært glade barn og foreldre og mange store smil å se i barnehagene oppstartsdagen. Barna synes det er spennende med nye grupper med eget navn.

Til og med ny vaskesang har de fått:

«Vaske hender, vaske hender. Såpe på, såpe på. Vaske alle fingrer, vaske alle fingre. Tomler og, tomler og. Vaske oppå, vaske oppå. Mellomrom! Mellomrom! Hendene blir rene, hendene blir rene. Skyll og tørk, skyll og tørk»

Fra Rafoss barnehage. Greit å komme tilbake til legoen der. Foto: Privat
Feda barnehage på tur til Sande. Foto: Privat

Ute i finværet

– Alle barnehagene benytter seg av mye tid ute. Uteområdene er delt opp i ulike soner. Med gode rutiner, som alle kan. Flere grupper på tur i nydelige turområder, og noen har grupper i naturbarnehager. Vi voksne har forberedt oss godt, er løsningsfokuserte, og er bestemt på å få dette til, sier Ragnhild Brekka.

Personalet melder tilbake at de er så glad for å være tilbake igjen på jobb, selv om det er en litt annerledes barnehagehverdag.

I flere uker er det drevet kompetanseheving, utarbeidet pedagogisk materiell og klargjort aktiviteter. Det har vært praktisk arbeid, maling av flere rom, ryddet på uteområdet og fornyet store deler av barnehagen.

Alle barnehagene benytter seg av mye tid ute.

Sentrum barnehage i Kvinesdal var også ute den første dagen etter korona-stengingen. Foto: Privat
Sentrum barnehage i Kvinesdal var også ute den første dagen etter korona-stengingen. Foto: Privat

Personalskryt

– I Kvinesdal har vi et flott personal, som nå både er pedagogisk personell, rengjøringspersonell og kjøkkenassistent. Vi står sammen og sammen er vi gode! sier Brekka.

Ulike utfordringer de møter på i løpet av dagen, løser de som best de kan med god samarbeidsvilje og lagånd.

– Dette er en ekstra innsats for oss alle. Og, i godt samarbeid med foreldrene, får vi dette til, sier Ragnhild Brekka.

Åpningstid første uke er for alle barnehager i Kvinesdal er fra klokken 0800-1500.

– Vi i Kvinesdal-barnehagene har hatt jevnlige møter med kriseledelsen. Og, etter siste møte i går var vi alle enige om at vi var klare for oppstart. Styrergruppa takker for et godt samarbeid og hjelp med ledelsen, avslutter Brekke, før hun oppsummerer:

– En gledens dag, for både barn, foreldre og ansatte. Klart sola måtte skinne i dag!

Dette er en ekstra innsats for oss alle. Og, i godt samarbeid med foreldrene, får vi dette til.

Gundvald Skårland og Markus Rennestraum lekte godt sammen første dag i Feda barnehage etter korona-stengingen. Foto: Privat
Andrea G. Eftestøl og Marie Landsnes Skadberg var glade for å være sammen igjen første dag i Feda barnehage. Foto: Privat