Kvinesdal-ordfører Per Sverre Kvinlaug forteller at de nå går inn i krisemøte. Kvinesdal-ordfører Per Sverre Kvinlaug forteller at de nå går inn i krisemøte. Foto: Mona Wikøren

– Det er dramatiske tiltak

Regjeringen har bestemt at skoler og barnehager skal stenges. Nå går Kvinesdal kommune inn til krisemøte.

– Vi var forberedt på dette, vi har vært i beredskap og ventet på en slik melding. Vi har jo sett at det har skjedd i andre kommuner, og nå som vi har fått den beskjeden fra regjeringen så hilser vi den velkommen. Hadde ikke de besluttet det, så hadde nok vi gjort det, forteller ordfører Per Sverre Kvinlaug i Kvinesdal kommune.

Han legger ikke skjul på at dette er en alvorlig situasjon. Tiltaket med å stenge skoler og barnehager skal hindre virusspredning, og klokken 14 blir det avholdt pressemelding.

Alvorlig

– Dette er ingen ønskesituasjon. Og det er som vi hører fra regjeringen, at noe slikt har ikke skjedd i Norgeshistoriens fredstid. Det vil bli praktiske konsekvenser, men vi har fokus på de utsatte gruppene som vi skal ta vare på. Derfor er dette et ledd for å hindre at folk blir syke, understreker Kvinlaug.

Han har full forståelse for at dette vil skape utfordringer i samfunnet.

– Det er klart at det vil bli mange berørte. Det er mange konsekvenser, og det er noe vi skal finne ut av. Det viktigste er at vi får hindret smitten, og for å klare det må folk være hjemme. Det er dramatiske tiltak som blir iverksatt, men vi skal finne en løsning. Det er stor alvor i situasjonen.