Faren til Scott Basgård jobbet som pilot for American Airlines, og dermed kunne familien fly gratis. Da sommerferien startet, satte familien seg på flyet over dammen og bodde på Basgård hele sommeren.

Scott besøkte besteforeldrenes gård hver sommer siden han ble født.

– Jeg elsket det. Siden vi alltid gjorde det, så var det ikke noe nytt. Jeg gledet meg til turene, sier han.

Basgård var veldig forskjellig fra stedet hvor Scott kom fra.

– Det var sauer og kuer på gården den gang. Vi badet i elven. For meg var det en pause fra bylivet å kunne komme her og slappe av med gårdslivet, forteller han.

Møtte kona i Kvinesdal

Da Scott var 22 år og var ferdig med å studere, fikk han jobb i magasinet Time i New York. På grunn av lang pendlevei, ble dagene lange. Han dro hjemmefra fem om morgenen og var ikke hjemme før ti på kvelden. Det ønsket han ikke å fortsette med, så han sa opp jobben, pakket kofferten og dro til Basgård hvor han kunne jobbe via internett fra gården.

Den sommer begynte han å date sin fremtidige kone som han møtte i Kvinesdal. De ble forlovet seks måneder senere. Fem måneder etter forlovelsen, giftet de seg. I dag har de to barn sammen.

– Jeg har bodd i Kvinesdal i sju år nå, sier Scott.

Scott forteller at han besøker besteforeldrene, Fredrik og Sonja, så ofte han kan når de er på Basgård gjennom sommeren. Foto: Camilla Klungland Ousdal

– Føler meg hjemme her

Når besteforeldrene er på Basård, besøker han dem så ofte han kan.

– Gården er det eneste som har vært en konstant i livet mitt. Det liker jeg ved stedet. Bildene på veggene, og alt, er slik som jeg alltid har husket det, sier Scott.

Han trives godt i Kvinesdal. I januar 2017 startet han Coverks hvor han er daglig leder.

– Jeg føler meg hjemme her. Jeg ville ikke flyttet til noe annet sted. Grunnen til at jeg flyttet hit var fordi det var en del av livet mitt. Jeg liker Kvinesdal fordi jeg kjenner plassen, sier Scott.