Til denne samlingen hadde de invitert medlemmer av Handelshuset Kvinesdal, Innovasjon Kvinesdal, gründere i bygda, politikere og sentrumsgruppen for å fortelle om prosessen og få innspill.

– Nå er vi kommet så langt at vi har inngått en avtale med arkitektselskapene Snøhetta og Jensen & Skodvin i forhold til et parallelloppdrag. Dermed har vi begynt på fase en og to i prosjektet i forhold til torgområdet og tak over torget, med en link opp mot flomsikringen. Det som er viktig i det hele og som de har fokus på er å styrke attraksjonskraften. Dette skal være med på å trekke flere folk inn til Kvinesdal, sier Liv Øyulvstad, næringssjef i Kvinesdal kommune og daglig leder av Innovasjon Kvinesdal.

Det var mange som møtte opp på Coverks i Kvinesdal. Foto: Olav Hoel

– Bolyst og egenattraksjon

I tillegg til at dette skal være noe som trekker turister til bygda, skal dette også være noe for innbyggerne i Kvinesdal.

– Vi satser også mye på bolyst og egenattraksjon, så dette skal også ha en egenverdi. Vi tror at dette tiltaket som vi er i ferd med å få til skal bety mye også for innbyggerne i Kvinesdal, sier ordfører Per Sverre Kvinlaug.

Vi tror at dette tiltaket som vi er i ferd med å få til skal bety mye også for innbyggerne i Kvinesdal.

Innen 8. juni skal Snøhetta og Jensen & Skodvin levere sine oppdrag før kommunestyret får presentert disse 27. juni. Over sommeren fortsetter de med en større prosess..

– I august, september og oktober har vi en stor medvirkningsprosess i forhold til innbyggerne og næringslivet. Det er absolutt mye jobb vi holder på med nå, men jeg vil si at vi er i rute, sier Øyulvstad.

– Vi er i rute. Samtidig er det prosesser her som krever en del arbeid og som det er viktig å følge opp. Dette er noe vi ønsker at folk skal få god informasjon om og som skal få bidra inn i forhold til. Derfor har vi lagt en klar involveringsstrategi. I kommunestyret i oktober ønsker å lande et videre steg, slik at vi kommer i gang med en detaljering rundt prosjektet og etter hvert får satt ting ut i live, så dette er en veldig spennende tid, sier Kvinlaug.

– Blir kjempespennende

Samtidig legger de ikke skjul på at de er spent på hva de to arkitektbyråene kommer opp med.

– Det blir kjempespennende å se på hva to store og sterke arkitektselskaper kommer til å levere. Det gleder vi oss til, og ser frem til med spenning. Vi har lagt inn en del ting som er viktig for dem å ivareta. Så blir det spennende å se på deres strek i forhold til attraksjonskraft og det spenstige i det. Samtidig skal det også være funksjonelt, så de har en krevende oppgave, sier Kvinlaug.

Det blir kjempespennende å se på hva to store og sterke arkitektselskaper kommer til å levere.

Ifølge ordføreren er det i utgangspunktet satt av 20 millioner kroner til dette torget.

– Så må vi se hvordan ting utvikler seg. Her er det mange forskjellige typer prosjekter som ligger i hovedprosjektet. Når vi går inn i den videre prosessen, må vi se på hvordan vi skal håndtere de tingene etterhvert, sier Kvinlaug.

– I tillegg kommer det andre delprosjekter inn, som flomsikring, som har en annen kostnadsramme, sier Øyulvstad.

Mike Troxel, som har vært med på etableringen av Flipside skatepark på Lista, ber kvindølene stå på. Foto: Olav Hoel

Mike Troxel, som blant annet var med og realiserte Flipside skatepark på Lista, var en av de som tok ordet, og mener «The landings at Kvinesdal» virker som et spennende prosjekt.

– Jeg tror det kan bli skikkelig kult. Kvinesdal må tenke på fremtiden. Det er et stort prosjekt, og det virker som de har en stor drøm. De må bare stå på, og samle så mange mennesker som mulig, så kan det bli bra, sier Troxel.