– Vi har etablert kontakt med departementet og andre statlige myndigheter med tanke på etableringen av legevakten i idrettshallen i Farsund. Dette gjelder også veien. Vi kan ikke si mer foreløpig, sier ordfører Kvinlaug til Listrer24 ved 12-tiden søndag.

Håpet er å få åpnet tunnelene.

Vi har etablert kontakt med departementet og andre statlige myndigheter med tanke på etableringen av legevakten i idrettshallen i Farsund. _Det gjelder også veien.

Kort varsel

Lørdag kveld ble det kjent at Alcoahallen skal omgjøres til å bli luftvei-legevakt for befolkningen i Lister-kommunene Flekkefjord, Kvinesdal, Lyngdal og Farsund i tillegg til Sokndal og Lund i Rogaland.

Årsaken til dette er at Sørlandets sykehus Flekkefjord stenger alle legevaktstjenester relatert til luftveier. Dette gjelder både avdelingen i Flekkefjord og i Farsund.

Dette har resultert i at idrettshallen ved Lundevågen i Farsund nå klargjøres for å ta i mot pasienter som har luftveisinfeksjoner som følge av koronaviruset. De første med symptomer på å være koronasmittet kan bli tatt i mot av helsepersonell allerede på tirsdag.

1. mars ble E39 mellom Handeland og Feda stengt som følge av oppgraderingen av sikkerhetsutstyret. Opprettelse av luftvei-legevakt kan føre til at deler eller hele strekningen blir åpnet før oppgraderingen er fullført. Foto: Torrey Enoksen

Omkjøring

Det som kan skape utfordring for dem som trenger transport fra Flekkefjord, Sokndal og Lund, er at E39 mellom Handeland og Feda er stengt på grunn av oppgradering av Fedahei-, Teistedals- og Vatlandstunnelene.

Dette arbeidet, som er en del av et EU pålegg om sikkerhetsutstyr i tunneler som er lenger enn 500 meter, skal etter planen være fullført i sommer. Oppgraderingen medfører til at reisende mellom Lyngdal og Flekkefjord og videre må kjøre gamle E39 over Kvinesheia. Dette er en strekning som er rundt 14 kilometer lenger og tar over 20 minutter lenger tid å kjøre i forhold til veien over Fedafjord bru.

Sikkerheten kommer først

– Vi var ikke kjent med at det skal opprettes en legevakt i Farsund før dere kontaktet oss i dag. Vi skal ha et møte med Statens vegvesen i Arendal på mandag om fremdriften av oppgraderingsprosjektet, sier daglig leder i Allfarveg AS, Dagfinn Røkenes.

Allfarveg har ansvar for drift og vedlikehold av OPS-strekningen mellom Lyngdal og Flekkefjord.

– Dersom veien må åpnes før arbeidet i tunnelene er gjennomført, er dette avhengig av sikkerheten. Sikkerheten til de som ferdes på veien er første prioritet, sier Røkens.

Vi var ikke kjent med at det skal opprettes en legevakt i Farsund før dere kontaktet oss i dag.