– Det er et forebyggende tiltak, forteller rektor Tor Inge Rake til Kvinesdal24.

Det var avisen Agder som meldte nyheten først.

Et ektepar fra Kvinesdal hadde vært på reise i Asia, i områder med korona-smitte. Da de kom hjem igjen fikk kona snue og deretter mannen. Da tok de kontakt med legen.

– Fastlegen kommer ikke til å ta en test av vedkommende, fordi han mener at han ikke er i risikogruppen. Derfor er han satt i mild karantene, opplyser Rake til Kvinesdal24.

Rektor Tor Inge Rake opplyser om at en av de ansatte ved Flekkefjord vgs, avdeling Kvinesdal, er satt i mild karantene. Arkivfoto. Foto: Stine Grønolen

Mild karantene

Med «mild karantene» menes at vedkommende kan gå tur med hunden, kjøre bil, og lignende, men ikke ferdes der det er mye folk. Det innebærer at den skoleansatte ikke kan gå tilbake til jobben riktig enda.

– Han må først vente ut de 14 dagene i mild karantene, forklarer rektoren.

– Konen hadde de samme symptomene, er hun også i karantene?

– Det vet jeg ikke, men det ville jeg anta. Begge hadde influensasymptomer.

Begge hadde influensasymptomer.

– Er det hysteri eller elever og lærere som er redde for å bli smittet?

– Ikke som jeg vet. Det var ansatte som reiste utenlands i vinterferien, men ikke i de områdene som var farlige med tanke på korona.

Tiltak på skolen

Ifølge rektoren har ikke den korona-utsatte ansatte vært innom skolen etter reisen til Asia. Vedkommende oppsøkte lege rett etter reisen og har ikke vært på jobb i etterkant.

Men Rake ser ikke vekk fra at man får flere tilfeller i Agder, eller Kvinesdal.

– Vi kommer til å få personer i Flekkefjord og Kvinesdal som blir smittet. Vi driver med forebyggende tiltak. Er det en lærer eller elev som blir satt i karantene, må vi ha planene lagt ut på nettet slik at de kan følge dem der. Er det en eller to lærere som blir syke, så kan vi skaffe vikar, men er det 12 syke lærere, da må vi ha en plan B.

Derav går skolen nå gjennom planene med undervisning for tiden fremover.