– Vi har hatt drøftinger med trenerne til de yngste lagene om hvordan vi skal forholde oss til koronaviruset nå. Det vi gjør er at vi følger anbefalingene fra idrettsforbundet, sier Jan Rob i Kvinesdal IL.

Tirsdag morgen er det ingen som er påvist smittet av koronaviruset i Lister-regionen. Idrettslagene følger utviklingen tett.

Følger utviklingen

– Det skal være en fotballturnering til helgen i hallen her. I den forbindelse har jeg vært i kontakt med smittevernansvarlig i Lyngdal for å høre om vi bør gjennomføre eller ikke. Rådet som ble gitt da var at det ikke var noe i veien for å holde turneringen som planlagt. Da gjør vi det, sier daglig leder i Lyngdal idrettslag, Roger Abusland.

– Vi har fått beskjed om å være nøye på håndvask og den biten der i kioskdriften. For oss blir dette «business as usual» da vi alltid har fokus på dette, fortsetter han.

Situasjonen kan endre seg i løpet av kort tid.

– I det øyeblikket vi får beskjed om at vi bør avlyse arrangementer, så gjør vi det med en gang. Helt klart. Det viktigste i dette tilfellet, som så oftest i livet, at vi lytter til fagfolk, sier Abusland.

I det øyeblikket vi får beskjed om at vi bør avlyse arrangementer, så gjør vi det med en gang.

– Vi forholder oss til kommunens retningslinjer og idrettsforbundet sine anbefalinger, sier daglig leder i FLIK, Helge Morris Nesheim.

– Ellers har vi sagt til bekymrede foreldre som mener barna deres er ekstra utsatt, at de bør holde seg hjemme fra treningene for å unngå risikoen av å bli smittet, legger han til.

Karantene

Selv om ingen er påvist smittet av koronaviruset i Lister nå, er det mange som er satt i karantene. I går kunne Lister skrive av 66 elever og 15 ansatte i Farsund-skolen satt i karantene mens det ventes svar på om det foreligger smitte eller ikke. Kommuneoverlegen gjentok i går sin oppfordring om at folk er nøye med håndhygiene og hostehygiene.

– Bruk gjerne såpe og vann, det er fortsatt et godt alternativ særlig når det knapphet på sprit-produkter til hånddesinfeksjon, sa Ann-Margret Haaland.

– Følg med på Helsedirektoratet sine reiseråd. Tenk igjennom planlagte reiser, og ta en vurdering på om reisen er strengt nødvendig i forhold til den risikoen det er i flere områder av verden. Blir du smittet, vil det ha store konsekvenser for mennesker rundt deg, både på arbeidsplasser, skole/barnehage og på fritiden, la hun til.

Så langt går alt som planlagt på kinoen i Kvinesdal, ifølge kultursjef Jan Schou. Foto: Ådne Husby Sandnes

– Går som planlagt

I Lyngdal kulturhus og Kvinesdal kulturhus går også alt som planlagt foreløpig.

– Alt går som planlagt foreløpig. Vi forholder oss til informasjon fra kommunelegen, sier Rune Hauan, avdelingsleder for kultur i Lyngdal.

Alt går som planlagt foreløpig.

– Ting er litt på vent her. Så enn så lenge holder vi åpent som vanlig. Får vi beskjed om at vi må stenge eller avlyse noe, gjør vi jo det, sier kultursjef Jan Schou i Kvinesdal kommune.

I begge kulturhusene vil det være Antibac lett tilgjengelig for alle gjestene.