Det sier rockelegenden Francis Rossi - vokalist, låtskriver og frontfigur i Status Quo i et eksklusivt telefonintervju med Kvinesdal24.

LØRDAG 7. JULI er det legendariske bandet hans en av headlinerne på Norway Rock Festival på Øyesletta. Han ser fram til spillejobben - selv om det for ham er en «gig» på linje med andre jobber.

– Vi ser fram til å komme til Kvinesdal, men jeg vet ingenting om hverken stedet eller festivalen. Jeg vet bare at det er et lite sted. Jeg har derfor ingen større forventninger enn at dette er en «gig» på linje med andre, sier Rossi.

Vi ser fram til å komme til Kvinesdal, men jeg vet ingenting om hverken stedet eller festivalen.

– Vår neste «gig» er alltid like viktig som den forrige. Det er sånn vi må ha det i denne bransjen. Men vi ser fram til å komme til Norge igjen. Vi besøker landet nesten hvert år, av og til annethvert år, sier Rossi, som er det eneste Status Quo-medlemmet som har vært med helt siden starten.

Sammen med Alan Lancaster som ga seg i 1985, grunnla han bandets forløper The Scorpions, i 1962. Fem år senere byttet bandet navn til The Status Quo - etter flere endringer. I 1970 ble det endelig bare Status Quo.

– Vi ser fram til å komme til Kvinesdal, sier Francis Rossis - her i aksjon på sin hovedgitar, en Fender Telecaster fra 1957 som han kjøpte i 1968 for 70 pund. Foto: Alfred Nitsch/ Wikipedia

ROSSI, som står bak monsterhits som «Whatever you want», «Rockin' All Over The World» og «In the army now», er en trivelig fyr å snakke med på telefonen - selv om han ikke har så mye kunnskap om stedet han skal besøket første helgen i juli. Han prater villig vekk om datterens bryllup i sommer og om spillejobber i øst og vest.

Det norske publikum karakteriserer han som mindre lyttende og spontane enn lenger sør i Europa.

– I Frankrike og Spania lytter publikum på konsertene. Om de hører noe de liker, så gir de respons. I Skandinavia og Norge vil publikum ha sangene de er kommet for å høre - de store hitsene. Og ellers har jeg inntrykk av at det drikkes mye alkohol. Av den grunn er det mange av dem som ikke hører særlig etter på det vi fremfører. De er på fest. Det er kanskje forståelig når det endelig blir varmere i været i kalde nord, sier Francis Rossi.

ROCKELEGENDEN har sluttet å ha forventninger om fantastiske konserter.

– Det kan bli en fantastisk kveld i Kvinesdal, men av og til blir det ikke det. Og jeg vet ikke hvorfor det skjer. Sånn er det for øvrig med alt her i livet. Vi mennesker går rundt og jager og leter etter hvordan det var i går. Vi vil ha det beste vi har hatt om igjen: Den beste filmen, den beste låten, den beste konserten, den beste sexen. Sånn er det ikke. Vi må heller nyte øyeblikkene når de skjer, sier Francis Rossi.

Vi vil at energien mellom bandet og publikum skal være som en god orgasme.

– Men vi prøver alltid å gjøre det beste vi kan på scenen. Vi vil at energien mellom bandet og publikum skal være som en god orgasme. Det er fantastisk når det skjer, men det gjør det altså ikke alltid.

DET HAN imidlertid KAN love, er at Status Quo vil spille de låtene som Norway Rock-publikumet er kommet for å høre av dem.

– Jeg var på en Eagles-konsert en gang. Alt var briljant. Men det var først da «min sang» ble spilt at jeg var tilfreds. Jeg har lært av det. Artister som blir så høye på seg selv at de lar være å gi publikum sine største hits, kan like godt la være. Vår back-katalog er hvem vi er som band. Vi skal skape den følelsen for de som kommer for å se oss live, sier Francis Rossi.