Det samme er det finske metall-bandet Beast in Black.

– HO-HO-HO, Rockejulenissen er i sitt gavmilde hjørne og dropper to band til programmet 2018, lyder det i en utsendt pressemelding fra Norway Rock Festival.

Det er en meget stor ære å kunne meddele at legendene er Norway Rocks headliner lørdag 7. juli.

FESTIVAL-LEDELSEN legger ikke skjul på at de er stolte over å ha booket de aldrende britiske rockerne i Status Quo.

– Det er en meget stor ære å kunne meddele at legendene er Norway Rocks headliner lørdag 7. juli, heter det i pressemeldingen.

Status Quo, som har eksistert i nærmere 50 år har hatt en imponerende merittliste. Bandet har solgt over 118 millioner plater, vunnet utallige musikk priser samt spilt over 6.000 konserter på verdensbasis. Nå i 2017 har bandet hatt opptreden på steder som Royal Albert Hall, Sydney Opera House, Glastonbury og Wacken.

STATUS QUO består i dag av Francis Rossi (gitar, vokal), Andrew Bown (keyboard), John «Rhino» Edwards (bass), Leon Cave (trommer) og Richie Malone (gitar).

– Status Quo har eksklusiv opptreden i Norge hos oss på Norway Rock 2018. Vi gleder oss til kongelåter som «In The Army Now», «Caroline», «Whatever You Want» og mange flere, skriver festivalledelsen i pressemeldingen.

Finske metallrockere klare for Norway Rock: Beast in Black. Foto: Promopic

BEAST IN BLACK er ett av mange metall-band i Finland.

– Det er mye vakker metall fra Finland, og Beast in Black er intet unntak. Heavy metal bandet har ikke lang fartstid som bandensemble, men har rykket raskt oppover skalaen, heter det i pressemeldingen.

I november 2017 ble Beast in Blacks debutalbum «Berserker» utgitt via den velkjente labelen Nuclear Blast. Bandet er inspirert av blant andre Judas Priest, Manowar, Black Sabbath og Norway Rock-aktuelle Accept.

METALLBANDET består av Anton Kabanen-grunnlegger (gitar, vokal), Yannis Papdopoulos (vokal), Kasperi Heikkinen (gitar), Mate Molnar (bass) og Sami Hanninen (trommer).

– Samme året som bandet ble grunnlagt, i 2015, var de support for Nightwish. Slettes ikke verst kan man si. Det gledes til de rykker inn på sletta i sommer, heter det i pressemeldingen.