– Vi kan vanskelig tenke oss et sted som passer bedre å samle Manitou igjen, enn på en lokal begivenhet som Norway Rock. En slags drømmeavslutning vi bare måtte si ja til, sier Øyvind Hægeland i en presseuttalelse.

Hægeland var som kjent vokalist i metallbandet som ble startet i 1985, med medlemmer fra Mandal og Lyngdal. Under sommerens festival i Kvinesdal skal bandet selvsagt spille klassikerne, som den udødelige «Sea of Sorrow».

– Vi gleder oss veldig til å gi Norway Rock-publikummet en smak av hvordan metall-miljøet var på Sørlandet og i Norge på 80- og 90-tallet. Set-listen blir en «best of» med folkets favoritter, lover han.

Metallbandet Manitou holdt aktivt koken fram til 1995. Etter det har det blitt sporadiske comeback, gjerne med sånn åtte års mellomrom. Bandet ble sist hørt og sett i 2012, da i Farsund. Besetningen fra storhetstiden er intakt, bestående av Øyvind Hægeland (vokal), Tom Erik Eriksen (bass), Ole Petter Fredriksen (gitar), Jan Schulze (gitar) og Per Bertrand Aanonsen (trommer).

Heartless holder sin første konsert på 25 år under neste sommers happening på Øyesletta. Foto: Pressebilde

Når det gjelder det andre lokale bandet som er booket til sommerens festival, har ikke Heartless spilt på en scene siden 1993. 25 år etter blir det med originalbesetningen fra 1991, med unntak av avdøde Kenneth Åmodt. Dermed blir Jan Arild Edvardsen Moi å finne bak trommene. Resten av bandet består av John Kåre Gullestad (vokal og gitar), Tor Høiland (gitar) og Per Tore Bjerge (bass).

Hardrockbandet Heartless ble dannet i 1987 og holdt det gående til 1998. Medlemmene kom fra Flekkefjord, Kvinesdal og Lyngdal.

Presseansvarlig Ann Frestad sier dette om dobbeltbookingen.

– Disse to er band som mange hadde, og fremdeles har, en unik og spesiell historie til den dag i dag. Bookingteamet har vært på hugget i lang tid for å få dette til, og vi kan nesten ikke vente til sommeren kommer for å gjenoppleve denne reunion-begivenheten, sier hun.