– Vi håper og tror at årets program vil falle i god smak utover eteren, både lokalt og nasjonalt. Programmet er som Norway Rock Festival øvrige år, godt blanda drops av kjente og kjære, nye spennende nasjonale og internasjonaliteter og selvsagt kortreist musikalske orkestre, sier presseansvarlig Ann Frestad.

Vi håper og tror at årets program vil falle i god smak utover eteren, både lokalt og nasjonalt.

Disse bandene kommer til Kvinesdal 5. til 7. juli: Turbonegro, Ingenting, Return, Status Quo, Nightwish, Accept, In this Moment, Valentourettes, Frog Leap, Luxus Leverpostei, Playboys, Ghost Avenue, Big City, Ovërhead, Painkiller, Radiojörn, Metalworx, Bloody Heels, Backstreet Girls, Heatless, Manitou, Inglorius, Beast In Black, Painkiller, Metalworx.

Turboneger kommer til Kvinesdal og Norway Rock Festival Foto: Wikipedia

TURBONEGER er velkjent for rockefolket. De startet opp på Nesodden i 1989, ble oppløst 1998, gjorde et forrykende comeback i 2002-2010, og startet opp igjen i 2011 med det som stort sett er dagens besetning.

– Turbonegro spiller en blanding av hardrock, punk rock og deathpunk. De har etter en lang karriere opparbeidet seg en stor fanskare i inn- og utland, kalt Turbojugend, som bidrar til at en live konsert med Turbonegro er en fantastisk opplevelse, ifølge Ann Frestad.

Ingenting er klar for scenen i Kvinesdal i juli. Foto: Privat

INGENTING kommer fra Austrått i Rogaland. Bandet har takket nei til både MGP-Eurovision Song Contest og Allsang på grensen.

– Ingenting albumdebuterte for 25 år siden og er nå en ekte rockeinstitusjon. Rockebands av dette formatet finnes ganske enkelt ikke lenger, verken lokalt eller nasjonalt. Dette er bandet som har lært regionens unge menn å banne. Ingenting sier selv at første gang de spilte på Folken i Stavanger var «en studie i hvor fulle det går an å være på en scene». Ingenting er et fengende og voldsomt velspillende liveband, sier Ann Frestad.

RETURN ER bandet mange trykket til sitt bryst på 80-tallet. Bare man hører navnet begynner man å nynne inne i sitt stille sinn låtene «Sing me a Song», «Bye Bye Johnny» og «Change the Attitude».

Utover på 1980- og 90 tallet gav Return ut fem studioalbum som til sammen har solgt over 600.000 eksempler. Bandet slipper jevnlig ut nytt materiale og stadfester sin posisjon som et av Norges mest populære band. 30 års jubileum som plateartister ble feiret høsten 2015 med en stor konsert som ble filmet og utgitt på dvd.

Bandet har de siste årene spilt ca. 25 konserter i året og besøker dager, eventer og festivaler i hele landet med gode tilbakemeldingerbåde fra fans og presse som melder at bandet aldri har levert bedre.

Return kommer også til Norway Rock Festival. Foto: Privat