Kommunestyret var enstemmig.

Bakgrunnen for saken er at Kvinesdal kommune har fått ny fått melding om at på bilder er lagt ut på en privat profil i et sosialt medium. Bildene kan oppfattes i å være i strid med reklamereglene etter alkoholloven ettersom innehaver av den private profilen er daglig leder ved Bryggerhuset Restaurant & Terrasse AS.

Privat Snapchat-konto

Kvinesdal24 har tidligere skrevet at Geir Inge Sirnes reagerte sterkt på saken og forklarte at bildene var sendt fra hans private Snapchat-konto til en lukket vennegruppe. Han var overbevist om at en konkurrent hadde sett bildene som en av Sirnes venner hadde tilgang på, for deretter å fotografere dem med hensikt å sverte ham og Bryggerhuset.

Konkurrent leverte bildene

Bryggerhuset styre skrev brev til kommunen og ba om innsyn i hvem som hadde fremmet klagen. Nylig kom svaret fra servicekonsulent Kari Bruli i Kvinesdal kommune. Bildene var levert av Harvest-eier Terje Galdal.

Harvest-sjef Terje Galdal viste kommunen bildene, men presiserte at han aldri ønsket at det skulle lages sak ut av dette. Foto: Torrey Enoksen

Galdal legger ikke skjul på at det var han som viste kommunen bildene.

– Jeg fikk tilsendt bildene fra andre, og jeg valgte å gå ned på kommunen og vise dem de aktuelle bildene. Mitt spørsmål var om dette er lovlig og om jeg kunne reklamere på samme måte. Jeg ønsket aldri å lage noe sak ut av dette, uttalte Terje Galdal til Kvinesdal24.

Rådmannens innstilling var at Bryggerhuset Restaurant & Terrasse AS tildeles én prikk for brudd på reklameforbudet i alkoholloven, jfr. alkohollovens § 9-2, og kapittel 14 i alkoholforskriften. Formannskapet innstilte enstemmig på rådmannens forslag til vedtak i sitt møte den 29. august.

Etter kveldens vedtak har Bryggerhuset Restaurant & Terrasse AS har to prikker. Dersom bevillingshaver får 12 prikker i løpet av en toårsperiode, skal bevillingen inndras i én uke.