– Det var en glede å ønske alle inviterte velkommen til en markering av at vi nå har fått hjertestarter her i Austerdalen. Denne vil være et godt og viktig hjelpemiddel i kritiske situasjoner for folk i Austerdalen, sier rektor ved skolen, Anders Birkeland.

Birkeland anslår at hjertestarteren med nødvendig utstyr kommer på rett i underkant av 30.000 kroner. For at det skulle bli en hjertestarter i Austerdalen krets, måtte det derfor eksterne bidragsytere til. Kvinesdal viltmålklubb, sanitetsforeningen, grendeutvalget og Kvinesdal sparebank har alle gått inn med midler for at hjertestarteren skal bli en realitet.

– Realiseringen av denne hjertestarteren er et bra bilde på et godt samarbeidsprosjekt. Det startet med en ide fra Linda Jerdal, som skolen så tok videre og fikk med seg sponsorer. Alle har dratt i samme retning, sier ordfører Per Sverre Kvinlaug til Kvinesdal24.

Ifølge ordføreren finnes det nå nærmere 20 hjertestartere i kommunen.

– Nå har vi en god spredning på hjertestartere rundt om i kommunen. Men som jeg sa til elevene på Austerdalen skole; vi håper jo selvfølgelig at vi aldri må ta hjertestarterne i bruk. Det var de enige i, humrer Kvinlaug.