Ordfører Per Sverre Kvinlaug og kulturkonsulent Arne Johnsen i Kvinesdal kommune ble invitert til Kvinesdal bridgsklubbs spillekveld for en overraskelse torsdag . Stor var gleden da bridgeklubben ønsket å gi en gave i form av en ny hjertestarter til hallen.

– Helt fantastisk, uttaler ordføreren!

Bruker hallen

Leder av klubben, Runar Nilsen, åpnet med å fortelle at klubbens medlemmer er veldig glad for å få være i hallens foajé på sin spillekveld, som er torsdager.

– Det er fine, romslige og lyse lokaler til vårt bruk, og vi kan benytte kjøkkenet til kaffekoking og enkel bevertning, sier han.

Bridgeklubben ønsker å gi noe tilbake, og kom da fram til at en hjertestarter til denne hallen måtte være midt i blinken - for alle! Det er mye aktivitet i hallen, med både barn, unge og foreldre og besteforeldre til stede. Med så mye mennesker innom , fant klubben ut at hallen burde ha en hjertestarter i tilfelle ulykken skulle være ute.

– Etter å ha funnet ut at hallen ikke hadde en hjertestarter, så tok vi et styremøte på saken, og fikk enstemmig tilslutning til å gå til innkjøp av den, og overrekke den til Kvinesdal kommune, som eier og drifter Kvinesdalhallen, sier Nilsen.

15.000 kroner

– Verdien på hjertestarteren er 15.000 kroner, og det er ikke en direkte ulempe at også 20 prosent av dette tilfaller det lokale Røde Kors-laget, sier Nilsen videre.

– En vinn-vinn for alle parter. Vi ønsker å være føre var, samtidig som vi aldri håper den trenger å brukes.

Vi ønsker å være føre var, samtidig som vi aldri håper den trenger å brukes.

Runar Nilsen uttaler at ideen faktisk ble aktualisert etter at det kom en mail fra Bridgeforbundet, som tilsa at det var inngått en avtale med Norges Røde Kors, etter at det har vært et par tilfeller av plutselig hjertestans i bridgeklubber på Østlandet. Røde Kors ønsket å gi landets bridgeklubber muligheten til å utstyre sine klubbhus med denne viktige innretningen.

– Og i og med at vi ikke har eget klubbhus, men har et veldig godt samarbeid med kommunen, så fant styret ut at vi river i en hjertestarter med tilhørende skap og merking, til det beste for alle som besøker denne flotte idrettshallen, sier Nilsen.

Fornøyd ordfører

Ordfører Per Sverre Kvinlaug sier at han utrolig fornøyd med dette.

– Jeg håper ikke vi får bruk for hjertestarteren. Men den er viktig med tanke på hvor mange som oppholder seg i hallen til enhver tid, avslutter han.