Det sier Bente Ingebretsen, som tirsdag kveld satte i gang en innsamlingsaksjon til inntekt for å kunne leie helikopter i den videre letingen etter Ingvald Tjørnhom (79), som er savnet i Knaben-heiene.

Det er både opprette en egen innsamslingskonto og en innsamslingsaksjon via spleis.no. Bare på sistnevnte har omlag 200 personer gitt over 63.000 kroner innen lunsjtider torsdag, etter at Ingebretsen opplyste om aksjonen på den åpne Facebook-gruppen «Leteaksjon etter Ingvald Tjørnhom»halvannet døgn tidligere.

– Det er helt fantastisk! Jeg har ikke oversikt over den andre kontoen, men det er kommet inn et betydelig beløp også der, sier Ingebretsen beveget.

Det er helt fantastisk!

– Hjertevarme

Hun forteller at familien er veldig takknemlige og rørt over støtten de får fra samfunnet rundt seg.

– Både familie, venner og folk de ikke kjenner stiller opp og støtter. Det sies at samfunnet er blitt kaldere. Den hjertevarmen som her vises er rørende å se. Dette beviser at samfunnet ikke er blitt kaldere, mener Ingebretsen, som er en nær venn av familien.

Hun sier det har vært tunge uker etter at den turvante 79-åringen dro ut på dagstur på Knaben om formiddagen søndag 28. oktober. Da han ikke kom hjem til avtalt tid ble han meldt savnet søndag kveld. Siden har store letemannskaper vært i sving i flere omganger.

Både familie, venner og folk de ikke kjenner stiller opp og støtter

Savnede Ingvald Tjørnhom er fremdeles ikke funnet. Foto: Tom Arild Støle

Dyrt med helikopter

Onsdag 31. oktober sendte politiet ut en pressemelding der de opplyste at de fra da av definerte videre søk som etter en antatt omkommet. Dette på grunn av tiden som hadde gått og værforholdene i området.

Familien har ikke gitt opp håpet om å finne 79-åringen, selv om store leteaksjoner med flere hundre deltagere ikke har endt med ønsket resultat.

Neste skritt er blant annet å dekke over et større leteområde ved bruk av helikopter, og det er som nevnt dette pengene i innsamlingsaksjonen skal brukes til.

– Å leie helikopter er svært kostbart, det koster 13.000 kroner pluss moms for én time, opplyser hun.

– Hvor mye penger trenger dere?

– Det kommer helt an på hvor fort vi finner Ingvald, sier Ingebretsen.

Et eventuelt overskudd blir gitt til Røde kors tilknyttet Knaben, og deres jobb med å ivareta sikkerheten til turfolk i området.

Å leie helikopter er svært kostbart, det koster 13.000 kroner pluss moms for én time

Leif Hundbedt administrerer kontoen med de innsamlede pengene sammen med Tjørnhoms familie. Foto: Cecilie Nilsen

Skal lete lørdag

På samme gruppe opplyses det også at det planlegges et større søk førstkommende lørdag, fra morgenen av.

– Først og fremst trenger vi fjellvante folk som kan gå langt, men det vil også bli søk i nærområdet. Dersom du har mulighet og ønsker å være med, er det fint om du melder fra her så snart som mulig. Det vil hjelpe oss til å gjøre en god planlegging i forkant, skriver den savnedes datteren Marianne Tjørnhom, som også benytter anledningen til å takke alle som hjelper og støtter familien gjennom tøffe dager.

Hvorvidt det skal brukes helikopter i søket lørdag er uvisst.

– Det er Leif Hunsbedt som administrerer det praktiske med leteaksjonen, men alt er væravhengig. Det er dessverre meldt regn lørdag, sier Bente Ingebretsen.

Det blir ny leteaksjon etter Ingvald Tjørnhom av fjellvante folk lørdag. Foto: Cecilie Nilsen
Forrige helg ble det gått manngard i fjellet etter savnede. Foto: Cecilie Nilsen