Familien har ikke gitt håpet om å finne den savnede, forteller datteren i et intervju med Fædrelandsvennen.

– For oss er det svært viktig å finne pappa. Det er det som betyr noe for oss nå, sier Marianne Tjørnhom til avisen.

Savnet siden søndag

Den turvante 79-åringen Ingvald Tjørnhom dro ut på en dagstur ved 09.30-tiden på Knaben søndag formiddag. Da han ikke kom hjem til avtalt tid ble han meldt savnet søndag kveld. Siden da har store letemannskaper vært i sving for å finne 79-åringen, uten hell.

– Vi er utrolige takknemlige for innsatsen og systemet vi har i Norge. Det har blitt satt inn store ressurser sammen med frivillige. Alle har gjort en strålende jobb, sier datteren til regionavisen og takker samtidig for all hjelp og omsorg de har fått de siste dagene.

Antatt omkommet

Onsdag gikk politiet ut med at de ikke lenger tror den savnede er i live.

– På grunn av tiden som har gått, samt værforholdene som har vært, vil videre søk defineres som søk etter antatt omkommet, opplyser operasjonleder i Agder politidistrikt, Linn Andresen, i en pressemelding.

Torsdag klokken 07.20 er det ikke bestemt hva som skjer videre i søket. Dette blir gjort i løpet av formiddagen. Familien håper på en rask avklaring.

– Vi har forberedt oss på at det kan gå noen dager uten organisert søk, men håper at det blir satt i gang igjen så raskt som mulig. Vi er interessert i tips dersom noen har sett pappa. Han hadde på seg en oransje treningsjakke og mørke bukser den dagen, samt en liten sekk på ryggen, sier Marianne Tjørnhom til Fædrelandsvennen.