– Torsdagen har vært brukt til å planlegge videre søk etter den savnede, og dersom vær og førehold tillater det, vil det lørdag morgen igangsettes et større søk, opplyser operasjonsleder Eivind Formo i Agder politidistrikt i en pressemelding som er sendt ut torsdag ettermiddag.

Savnet siden søndag

Onsdag kveld opplyste politiet at videre søk etter den savnede kvindølen ville defineres som søk etter antatt omkommet.

79 år gamle Ingvald Tjørnhom, som er blitt beskrevet som en turvant mann i god fysisk form, la ut på dagstur i området sør for Knaben ved 09.30-tiden søndag morgen. Han kom ikke hjem til avtalt tid ved mørkets frembrudd søndag, og ved 19.30-tiden ble han meldt savnet av familien.

Sammen med frivillige organisasjoner blir vi mange som søker lørdag.

Store letemannskaper har lett etter 79-åringen, uten å ha funnet ham.

– Sammen med frivillige organisasjoner blir vi mange som søker lørdag, og vi har et håp om at vi skal finne den savnede, sier Formo.

Familien til savnede gikk torsdag ut i et større intervju med avisen Agder og oppfordret alle som har mulighet til å være med å lete i helgen, til å komme til Knaben. Publikum oppfordres til å kle seg godt og ha gode sko.

– Det er fortsatt Hovedredningssentralen som står ansvarlig for leteaksjonen og politiet som koordinerer. En rekke Røde Kors-foreninger i Vest-Agder og hundeekvipasjer fra både Vest-Agder og Rogaland har meldt sin ankomst til Knaben lørdag, forteller Ingvald Tjørnhoms datter Marianne Tjørnhom til avisen.

For oss er det veldig viktig å finne pappa og å finne ut hva som har skjedd med ham.

– Viktig å finne pappa

Familien har fått tillatelse fra politiet til å være med på å mobilisere frivillige. Kvinesdal kommune stiller med mat, og har tilbudt letemannskapene å bruke Knaben leirskole i forbindelse med aksjonen.

– For oss er det veldig viktig å finne pappa og å finne ut hva som har skjedd med ham. Det som skjer på lørdag er «finsøk». Da går vi manngard på teig etter teig i område etter område. Vi trenger alle de friske bein og øyne vi kan få for å oppdage han. Folk trenger ikke å være fjellvante, men de må være i stand til å kunne bevege seg over store områder, forklarer Marianne Tjørnhom til Agder. Hun er svært takknemlig for at mange allerede har sagt ja til å være med og lete.

Det er blitt søkt i et større søkeområde sør for Knaben, helt ned mot Rossevatn i Eiken. Flere hytter i området er blitt undersøkt, uten at det er gjort funn.

Oransje treningsjakke

Ingvald Tjørnhom opplyste før han dro ut på tur søndag formiddag at han ville gå fra Knaben gruver og stien til Vestvassdalen, og videre til Skjerkedalsrinnen. Også Oddvassheia med tur tilbake via Øyevatn skal ha vært nevnt.

Tjørnhom hadde på seg en oransje treningsjakke og mørke bukser da han la ut på tur søndag, samt at han hadde en liten sekk på ryggen. Politiet ber publikum ta kontakt på telefonnummer 02800 dersom noen har sett den savnede i området.

Det opplyses at om nødvendig blir det også søk søndag.