– Vi har lett for fullt gjennom hele tirsdagen, i svært krevende leteforhold. Det har blåst sterk kuling, og i perioder opp mot liten storm i området i mange effektive kuldegrader, sier operasjonsleder Eivind Formo i Agder politidistrikt til Kvinesdal24.

Det planlegges å gjenoppta letingen onsdag.

I en pressemelding politiet har sendt ut tirsdag kveld opplyses det at den savnede er 79 år gamle Ingvald Tjørnhom. De har valgt å frigjøre navnet i samråd med familien, i tilfelle noen har sett mannen i området.

Tjørnhom har vært en aktiv mann innen idrettslivet i Kvinesdal, og ble blant annet i 2012 hedret med kommunens kulturpris.

– Dersom noen har sett den savnede, ønsker politiet informasjon, og det bes om at det tas kontakt med politiet på telefonnummer 02800, opplyser operasjonsleder Lars Hyberg i Agder politidistrikt ved 21-tiden tirsdag.

Håp

79-åringen var ved 21-tiden tirsdag kveld fortsatt ikke funnet.

Eivind Formo opplyste ved 15-tiden tirsdag at politiet fortsatt lette etter mannen, i håp om å finne ham i live. Letearbeidet ble avsluttet for kvelden et par timer senere.

79-åringen la ut på tur i området sør for Knaben søndag ved 09.30-tiden søndag formiddag. Avtalen han hadde med kona var at han skulle være tilbake før mørkets frembrudd.

Mannen kom ikke hjem til avtalt tid, og ved 19.30-tiden søndag, meldte kona mannen savnet til politiet. Det ble iverksatt leteaksjon, og store mannskaper har siden da lett etter mannen, uten hell.

Letemannskapene har gjort en vanvittig bra jobb under ekstremt vanskelige forhold. De fortjener stor ros for det den jobben de har gjort.

Ros

Både Norske Redningshunder, Sivilforsvaret, Røde Kors-mannskaper, en gruppe med roverspeidere, et Sea King redningshelikopter fra Hovedredningssentralen og andre frivillige har søkt etter mannen, både søndag kveld, hele mandagen og hele tirsdagen.

– Letemannskapene har gjort en vanvittig bra jobb under ekstremt vanskelige forhold. De fortjener stor ros for det den jobben de har gjort, påpeker Formo.

Værforholdene har vært så utfordrende at redningshelikopteret ved flere anledninger har måttet returnere til sin base på Sola fordi været har gjort det umulig å lete.

Søkene har vært innstilt nattestid, først og fremst på grunn av sikkerheten til letemannskapene.

I god fysisk form

Under letingen har man konsentrert seg om området sør for Knaben, og helt ned mot Rossevatn i Hægebostad, samt et stykke østover. Tirsdag ble mannskaper fløyet inn i leteområdet.

Det er spredt hyttebebyggelse i området. Noen av hyttene er blitt sjekket av letemannskapene, mens noen hytteeiere har sjekket sine hytter selv, uten å ha funnet mannen.

79-åringen skal være i fysisk god form, og kjent i området. Han skal være turvant, men ikke kledd for å være ute lenge under slike værforhold som man har hatt de siste dagene.