Heather fra Feda, beskrives som et moderne ekko av Birthday Party, Swans og andre «lettere djevelske orkestre fra tidlig åttitall».

– Heather river tak i ørene dine og slipper ikke løs før trommesettet er veltet, gitarene er knust og den rare mikrofonen er vrengt fullstendig i hjel, heter det i et presseskriv fra Fjellparkfestivalen.

Heather river tak i ørene dine og slipper ikke løs før trommesettet er veltet, gitarene er knust og den rare mikrofonen er vrengt fullstendig i hjel.

MEN BANDET gir også plass til roligere, mer atmosfæriske partier hvor gitaren og vokalen til frontfigur og fedabu Isak Meland Johannessen får vist fram hele sin brede palett.

– Det er i det hele tatt forbløffende å se hvordan et undergrunnsband basert i Bergen kan utvikle seg til å bli så bra uten en eneste fullengder eller lengre turné bak seg. Heather har hele veien siden by:larm og Kaffebørsen-konsertene i mars 2016 finjustert lydbildet og estetikken litt etter litt, og de siste singlene «Leaves» og «Slither» viser at den kommende debutplata vil sørge for at alle band som leker seg i samme landskap som Heather kommer til å bli blåst fullstendig av banen, heter det i presseskrivet fra Fjellparkfestivalen.

Punkbandet Purple-X fra Oslo er klare for Fjellparkfestivalen og Kameleonen til sommeren. Der skal også Heather fra Feda spille, men de har ikke festivalledelsen fått bilde av. Foto: PRESSEBILDE

PURPLE-X har både interessant band-navn og musikk, ifølge Fjellparkfesivalens ledelse.

– Denne gjengen fra gråeste Oslo slår nemlig til publikum med en skyllebøtte av fartsrekord-hardcore du ikke har hørt maken til, skriver PR-, presse- og plakatansvarlig i Fjellparkfestivalen, Erik Johan Egenes, om bandet i en utsendt pressemelding.

Både det urnorske og det unorske – soundet til Purple-X har alt.

Han fortsetter:

– Grå hovedstad til tross, denne gjengen sier seg ikke fornøyd med bare tempo og vreng: Vokalist MutanTone griper tak i lytteren med besatte vræl som drar slekt på tidlig norsk black metal i sin uhygge og vrangvilje. Den instrumentelle delen er beriket med eksotiske elementer som surfgitar og trommebeats som hadde følt seg like mye hjemme om de ble spilt i Hella, Meshuggah eller ekko nyjazzband. Både det urnorske og det unorske – soundet til Purple-X har alt.

DET BESKREVNE soundet gir låtene til bandet vel så mye dybde som et hvilket som helst klassisk orkester, skal vi tro festivalledelsen.

– Punkere er frelst for lengst, og nå har NRK slengt seg på kalaset – P3s Ruben hadde livekonsert med bandet på radiokanalen i februar. Det er, med andre ord, noe av det beste som har sprengt seg ut fra de mest bråkete avkrokene i hovedstaden på lenge, for ikke å si noensinne. Noe resten av musikk-Norge er i ferd med å finne ut – men det er på Kameleonen hos oss du ser dem først, påpeker Egenes.