Sublime Eyes, med de lokale musikerne Jan Terje Vinningland og Jørn Håvard Helseth i rekkene, er klare for Fjellparkfestivalen 2018. Foto: PRESSEBILDE

Kvindølene Jan Terje Vinningland og Jørn Håvard Helseth spiller henholdsvis gitar og bass i bandet som får følgende beskrivelse av Fjellparkfestivalen:

– Catchy og melodisk metal i skjæringspunktet mellom death og thrash!

Sublime Eyes består av fem veteraner innenfor sitt sjangerområde, som er teknisk og melodisk deathmetal. De har holdt på siden 2007 og sluppet en rekke utgivelser, men er i all hovedsak for et dyktig liveband å regne.

Det Stavanger-baserte bandet imponerte stort under Fjellparkfestivalen i 2014. Allerede da var lyden polert gjennom flere år med beinhard turnévirksomhet – senest en ukelang runde i England i fjor. Bandet spilte også på Norway Rock på Øyesletta i Kvinesdal sist sommer.

– De har selv uten et profesjonelt PR-apparat fått navnet sitt banket inn i skallen til en stor del av metalmiljøet. Ikke bare her i Norge – turen deres har også gått så langt som til Sveits, skriver festivalens PR- og presseansvarlig, Aksel Skage Myhre. - Er det egentlig så rart, da, når gitarist Jan Terje (Vinningland, red. anm.) og bassist Jørn (Håvard Helseth, red. anm.) i bandet stammer fra det hyperaktive metallmiljøet i Kvinesdal og Flekkefjord? Da er det jo uansett på sin plass å forvente at det kommer til å gå fullstendig av skaftet når deler av bandet nå kommer hjem for å gi Fjellpark-publikummet en liten runde juling på Miniscenen, legger Skage Myhre til.

Foruten de to lokale består Sublime Eyes av Arvid Tjelta (vokal), Remy Dale (trommer) og Tom Arild Dalaker (gitar).