Transport og kommunikasjon er hovedtema under dagens fokusmøte i Listerrådet holder i Kvinesdal kulturhus.

I løpet av de neste par årene skal staten utarbeide forslag til ny Nasjonal Transportplan som vil omfatte årene 2022 til 2033. I sin innledning til temaet, mente tidligere ordfører i Kvinesdal, Odd Omland, om at Lister i kommende NTP-periode må blinke ut fire - fem saker som de mener må prioriteres. Dette gjelder også håpet om å få statlige arbeidsplasser lagt til regionen.

– Hva er det Lister ser for seg. Hva ligger i pakken fra 2016. Hva er det som er aktuell for å få plassert i vår region. Nå er det vår tur, sa den tidligere lederen av Listerrådet med klar oppfordring til dagens Listerråd.

Nå er det vår tur.

Kvinesdals ordfører Per Sverre Kvinlaug (t.h.), Svein Hobbesland, Trine Nilsen Klungland, Arnt Abrahamsen, Jan Kristensen og Unni Nilsen Husøy følger med på skjermen innspillene fra tidligere Listerrådleder Odd Omland. Foto: Torrey Enoksen

På programmet står blant annet status med planarbeidet på ny E39, hvilke fremtidsvisjoner en har for utvikling av Farsund lufthavn Lista og havnesamarbeid i regionen.

Et av temaene som det nok vil bli diskusjon om vil være statusen i prosjektene som skal finansieres av Listerpakken. Fylkesvei 43 langs Viksvannet i Farsund, samt ny vei til Lyngdal havn og Svenevik i Lyngdal, skal etter planen finansieres gjennom Listerpakken. Arbeidet med disse prosjektene er ikke kommet i gang. Spørsmålet er om disse kan bli realisert når dagens bomstasjoner legges ned i løpet av året.