Les også:

Den daglige trafikken kommer til å bli hardt rammet når fire tunneler langs E39 i Kvinesdal skal oppgraderes nå fra våren av.

Oppgraderingen må til for at tunnelene skal oppfylle diverse sikkerhetskrav stilt av EU, eksempelvis innen ventilasjon, brannsikring, belysning og kameraovervåkning.

Allfarveg AS er totalansvarlig for OPS-prosjektet E39 Lyngdal-Flekkefjord, og har drift- og vedlikeholdsansvaret for den omlag 35 kilometer lage strekningen fra åpningen i 2006 til 2031. Da overtar Statens vegvesen.

De fire tunnelene som Allfarveg skal arbeide i er Vatlandstunnelen, Teistedalstunnelen, Fedaheitunnelen og Fosselandstunnelen.

Trafikanter må forberede seg på både lange omkjøringer og kolonnekjøring.

E39 stenges

Fra mandag 20. mai til fredag 28. juni blir E39 mellom Kvinesdal og Flekkefjord stengt som følge av oppgraderingen av Fosselandstunnelen. Utrykningskjøretøy skal kunne passere.

Veien er generelt stengt mellom fra klokken 09.00 mandager til klokken 12.00 fredager i denne perioden. I helgene er tunnelen åpen.

Unntak

Unntaket er i forbindelse med Kristi Himmelfartsdag og pinsen.

Veien er åpen fra onsdag 29. mai klokken 15.00 til mandag 3. juni klokken 09.00, og fredag 7. juni til tirsdag 11. juni klokken 09.00.

Ledebil

Arbeidet med akkurat denne tunnelen skaper ekstra bry for bilister ettersom det er blir manuell dirigering og kolonnekjøring via den gamle, svingete veien mellom feda og Fosselandsheia.

Bilister må regne med å måtte vente 20–30 minutter på ledebil før selve omkjøringen kan starte.

Daglig leder Dagfinn Røkenes i Allfarveg AS har tidligere uttalt at håpet er å være ferdig med oppgraderingen av tunnelene innen et og et halvt år, med oppstart fra våren 2019.